Lankkupihvi ja avokadomajoneesi





Hyvää vuoden 2018 viimeistä iltaa täältä Ässälästä! Aloha!
Vuoden viimeisen illan ateria koostuu meillä tänään lankkupihvistä, salaatista ja avokadomajoneesista. Havaijin reissun tunnelmoisissa ollaan.
Kulunut viikko on mennyt meillä vallan aikaerosta toipumiseen. Raskas viikko vähien unien takia takana, mutta viikkoa on siivittänyt hyvään kaikki ihanat, tehdyn reissun muistot. Ja se, että onhan taas ihanaa olla kotona. Pikkulikkojen kanssa. Omassa kodissa <3
Ohjeen avokadomajoneesille kekkailin Havaijilla. Siellähän syödään avokadoja paljon.
Makumuistoksi tallensin ihanan avokadokastikkeen, jota söin Honolulussa. Mielin tehdä vastaavaa kastiketta kotona. Mielimisestä tekoseen tuumasin, ja touhuilin köökkisessäni Rouva Ässän avokadomajoneesin. Ilo oli onnistua, touhuilla taas hyvää ruokaa.
Kyllä vaan reissumme antavat meille niin paljon hyvää!

Kun kaupasta löysin oikein kunnon lankkupihviä, oli uudenvuodenaaton ruoka-ajatus aikalailla valmis. On pihvissä tässä sitä kuuluisa "Amerikan kokoa".
Jänskäilin lankkupihvin mureutta. Että onko se. Kuvetta kun on. Yleensä hauduttelen kuvelihaa kauan. Yllätti ilolla lankkupihvi.  Hyvin on mureaa ja maukasta. Tässä lihassa on makua!


Avokadomajoneesi ( 4:lle)

2 avokadoa
1,5 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
liraus limemehua
suolaa

Halkaise kypsät avokadot, poista kivet. Kaavi avokadot kuoristaan haarukan avulla ja laita kulhoon. Muussaa avokadoja vielä haarukalla kulhossa. Lisää kulhoon ranskankerma, majoneesi, limemehu ja suola. Sekoita, ja maista. Lisää majoneesia, jos tykkäät majoneesimaisemmasta mausta.
Laita majoneesi jääkaappiin odottamaan ja maustumaan.

Lankkupihvi

n. 800g- 1kg lankkupihviä eli flank steakia

Marinadi

5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1,5 dl ananasmehua
0,5 dl limemehua
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
1 jalapeño hienonnettuna
2 rkl ruokalusikallista valkoviinietikkaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita marinadin ainekset ja kaada laakeaan astiaan. Laita liha marinadiin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

Paista lankkupihviä kuumalla pannulla öljyssä n. 6-8 minuuttia/ puoli ( riippuen pihvin koosta).
Jos sinulla on uuninkestävä paistinpannu, tuuppaa se uuniin. Muussa tapauksessa laita lankkupihvi matalaan uunivuokaan ja uuniin noin 10 minuutiksi.

Ota pihvi uunista, anna hieman jäähtyä folion alla.
Leikkaa pihvi sopiviksi siivuiksi, tai annospaloiksi.

Ässävinkkinä; cheddarraasteella kuorrutetut perunat toimii tosi hyvin lankkupihvin ja avokadomajoneesin kera.



Ostan reissuista aina sellaisia jutskia, joita on hauska käyttää sitten kotona, kun kokkailen reissun makumuistoja. Havaijilta ostin leivinpaperia, jossa toivotetaan englanniksi ja havaijiksi "hyvää joulua" ja "hyvää uutta vuotta".
Paperit on tänään käytössä. Hyvää Uutta Vuotta! Happy New Year! Hau' Oli Makahiki Hou!

Pikkulikat, mäyrinkäisneitoset jo mainittu. Tässä lisää mainintaa. Ja heistä kuva, kai uutenavuotena vielä sallitaan tonttumyssyt :-)


Ollaan pikkulikkojen, von Pyppysten kanssa nusuteltu kimpassa aika huolella tällä viikolla. Sylitelty ja haliteltu. Leikitty ja ulkoiltu, oltu yhdessä. Likat oli reissun aikana taas olleet niin kilttejä, ja kaikki oli kotona hyvin. Sellaista viestiä reissuun saimme, ja se oli ihana kuulla. Haikeus kyllä tässä on vallalla. Meidän ihana, likkojen ystävä, Matleena, muuttaa. Omilleen lähtee ihana nuori nainen, ja nytpä viimeisen kerran oli meillä likkojen kanssa. Onni on ollut saada hänet meille aina asumaan reissujemme ajaksi. Likkojen kanssa me toivotetaan hälle onnea uuteen, omaan kotiin ja niin paljon kaikkea hyvää!
Päästetään me irti, ja iloitaan, koska ihana ja hauska vaihe Matleenalla elämässään nyt edessä. Ihana nuori nainen, meistä ja likoista <3

Oikeastaan tämä vuoden 2018 viimeinen postaus on hyvä päättää näihin tunnelmiin.
Päästetään vanhasta irti, iloitaan uudesta ja otetaan vastaan kaikki se, mitä uusi tuo tullessaan.  Toivotaan onnellista eloa, ja kaikkea niin hyvää <3
Kiitos lukijani, kiitos just sinulle, joka luet touhujani, tykkäilet niistä! Sinä olet tärkeä ja teet minulle hyvän mielen.
Toivon että minä teen sinulle hyvän mielen! Ollaan yhdessä ensi vuonnakin!
Tervetuloa seuraani <3







Kommentit

Instagram

Suositut tekstit