Hampurilaispizzat



Hampurilaispizzat; mahtava eväs kisakatsomoon. Tänään kun Suomi pelaa jääkiekon MM-kisoissa loppuottelussa, eväiden pitää olla kunnossa.
Eilen kun varmistui, että Suomen joukkue pelaa kullasta, tiesin mitä meillä tänään syödään.
Aion grillata jauhelihan. Sen jälkeen kasaan hampurilaispizzat ja paistan ne grillissä. Siitäpä Ässä-vinkki; grillattu jauheliha. Sille peukku!

Hampurilaispizzat kannattaa tuunata loppuun, kuvista poiketen, jäävuorisalaatilla ja majoneesilla. Siinä toinen Ässä-vinkki. Niin oli liian innokas kuvaaja. Unohdin salaatin ja majoneesin. Toisaalta hampurilaispizzat näyttää näin ehkä kauniimmilta, kuvauksellisia näin ovat.


Hampurilaispizzat syntyi oikeastaan vahingossa.
Käytän usein pizzapohjina tortillalettuja. Koska se on nopea ja hyvä vaihtis.
Tortillapizzoja olin touhuamassa, muttei meillä ollutkaan juustoraastetta. Mikä sinänsä oli outo tilanne. Koska meillä on aina juustoraastetta. Vaan ei ollut. Mutta meillä oli cheddarsiivuja. Niistä päätin taiteilla raasteen. Mutta iskipä siinä ajatus, että joskos karsinkin täytteitä pizzasta, ja touhuan hampurilaispizzan. Meillä oli jäävuorisalaattiakin. Muistelin, että olen joskus syönyt pizzan, jossa oli majoneesia. Se oli hauska idea. Ja hyvääkin oli! Siitä ne ajatukset sitten yhdistyi hampurilaispizzaksi. Eikä enää haitannut ettei meillä ollut juustoraastetta!
Olin mennä vähän överiksi. Meinailin ranskalaisia täytteeksi laittaa myös. Onneksi meillä ei ollut valmiina pakastimessa.... :-)

Hampurilaispizzat 

Tee ensin tomaattikastike:

500g paseerattua tomaattia
0,5 dl ketsuppia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka hunajaa tai 1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa

Sekoita ainekset kulhossa.

Hampurilaispizzat (4 kpl)

4 tortillalettua
300g paistijauhelihaa
ripsaus suolaa ja mustapippuria
1 iso pihvitomaatti
suolakurkkua
sipulisilppua
4 cheddar-sulatejuustoviipaletta
jäävuorisalaattia
majoneesia
seesaminsiemeniä

Paista tai grillaa jauheliha. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Silppua sipuli ja viipaloi tomaatti.
Levitä tomaattikastike tortillalettujen päälle. Laita tomaatti- ja suolakurkkuviipaleet sekä sipulisilppu, tortillaletun päälle. Lusikoi sitten vielä jauheliha. Viimeisenä tomaatin päälle cheddaria siivu.

Paista hampurilaispizzoja grillissä tai uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.
Koristele seesaminsiemenillä ja ripottele päälle vielä jäävuorisalattia ja pursottele majoneesia.
Taita tortilla varoen kahtia ja sitten syömään!


Siinä kun touhusin näitä hampurilaispizzoja, ajattelin että tietysti kuvaankin nämä. Blogiin. Koska aika ex tempore touhusin, en ollut miettinyt miten kuvaan. Astioita, taustaa ja sen sellaista. Koska hampurilaispizzat oli aika kauniita siinä uunipellillä, ajattelin että siitäpä parhaat kuvat saan.
Nuo ylläolevat kuvat on otettu vielä vanhalla kamerallani.
Sain pari viikkoa sitten uuden kameran. Herra Ässän vanhan. Hän osti uuden kameran ja antoi minulle entisensä. Olen kamerastani ihan hurjan onnellinen. Opettelen sitä käyttämään. Nämä seuraavat kuvat olen uudella kamerallani ottanut. Tuttuun tapaan postini loppuun kuuluvat mäyrinkäisneitoset; Hilkka ja Kerttu.
Kuvasin tässä päivänä eräänä tapas-juttujani. Assarina minulla oli, kuten aina,  neiti-Hilkka. Jota kiinnosti kuvauskohteeni hyvin paljon.


Samaan aikaan toisaalla, eli sohvalla. Siellä köllötteli Kerttu.


Kommentit

Instagram

Suositut tekstit