Kesän paras grilliherkku - Huli huli-kana


Saanko esitellä meidän grillauskesän ykkössuosikin; Huli huli-kanan.
Olen tehnyt tänä kesänä tätä herkkua jo aika monta kertaa. Edelleenkään ei kyllästytä. Huli huli-kanan kastike on helppo tehdä. Niksi on ananasmehu, joka mureuttaa kanan ihanasti.
Kana onnistuu ilman grilliäkin, varsin mainiosti uunissa valmistuu. Mutta ihana on gillattu Huli huli-kanakin, niin ihana!
Viime joulukuisella reissullamme Havaijilla me syötiin Huli huli-kanaa. Joka on suosittu grilliherkku siellä suunnalla maailmaa.
Ostin sitten tietysti vähän havaijilaisia tarjoiluastioita ja tukkapompuloisia.... joita pääsääntöisesti olen käyttänyt lautasliinarenkaina. Eiks ole hauska idea! Nyt kekkasin kuvauksiin laittaa tukkapompulat viinilaseja koristamaan.
Aurinkokin tuli välillä moikkaamaan, kun nopeasti kuvasin meidän lounaan. Jottei tarvitse Herra Ässän kylmää ruokaa syödä.
Tässä kuvien ympärillä oli pystyssä terassin rakennustyömaa. Herra Ässä ahkeroi. Minä grillasin, kuvasin ja kuoharoin.... Niin... Alkosta löysin sattumalta aiheeseen sopivan kuohuviinin. Olihan riemukasta kokata ja kuvata!


Huli on havaijia ja se tarkoittaa käännä. Luin jostain, että alunperin kun huli huli- kanaa grillattiin, se tapahtui isommassa porukassa. Kana oli vartaissa ja kun näytti kypsältä, huusi porukka grillimestarille: "huli"eli käännä varrasta.


Huli huli-kanaa Rouva Ässän tapaan

600g kananpojan paistileikettä ( ihan paras kana grillaukseen, koska on rasvainen)
2 dl ananasmehua
4 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääritahnaa
1/2 dl soijakastiketta
3 rkl sherryä tai sherryviinietikkaa ( valkoviinietikkakin käy)
1/2 dl ruokosokeria
pieni purkki tomaattipyrettä

Hienonna valkosipuli. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu ja kaikki muut ainekset paitsi valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna kastikkeen kiehahtaa. Ole varovainen, sillä kastike kiehuu helposti yli. Sekoittele siis koko ajan.
Pienennä hellan höökiä, lisää valkosipuli ja inkivääri. Anna kastikkeen hetken muhistella.
Jäähdytä kastike ja laita kananpojan paistileikkeet kastikkeeseen marinoitumaan. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia ennen grillausta.

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Nostele paistileikkeet pois marinadista. Ota marinadista osa talteen, grillauskastikkeeksi, ja redusoi loput kastikkeeksi. Marinadi kannattaa keittää kovalla, redusoida huolella, sillä koska siinä on ollut raakaa lihaa.
Grillaa paistileikkeet kypsiksi, ja sivele leikkeiden pinnalle grillatessa kastiketta aina aika ajoin.

Kaada kastike grillattujen kananpojan paistileikkeiden päälle.
Syömään!

Uunissa valmistus: Uuni lämpenemään 175 astetta. Paistileikkeet uunivuokaan, kastike päälle. Paista n. puoli tuntia. Nosta sitten uunin lämpö 225 asteeseen, lusikoi vuoan pohjalta kastiketta kanojen päälle ja paista vielä n. 10 minuuttia.


Meillä on terassi ja kesäkeittiön pohja ja lattia valmis. Herra Ässä on touhunnut hienon terassin meille. Todella! Me ollaan nyt ihan onnessamme istuttu paljon takapihalla. Etätyöpäivinä keitetty päiväkahvit ja terassilla juotu. Tulevana lauantaina koitamme, jos kesäkeittiö valmistuisi. Sisareni pojat tulee Herra Ässälle avuksi. Mikä on ihana juttu!

Tajusin eilen, että meillä on kuukausi kesälomaan. Ja kyllä vaan lomaa odotetaan. Ihanaa kun ollaan nyt osa lomasta kotona, Suomessa ja osa lomasta Espanjasta.
Ollaan saunottu pihasaunassa. Sitäkin odotan, että kesälomalla varmaan saunotaan montakin kertaa viikossa.
Minulla oli synttärit alkuviikosta, ja juhlistimme päivää, kuinkas muuten kuin saunomalla. Illallisena oli kiuasmakkaraa ja ruokajuomana saunaoluset.
Pikkulikat, mäyrinkäisneitoset saivat omat palansa makkarasta. Heille tietysti myös omat kupsut.


Koska oli juhlapäivä, otin synttäriruusut saunalle mukaan. Neidit Hilkka ja Kerttu olivat ruusujen tuoksun lumoissa.







Kommentit

  1. Huli huli, 74 v. on tosi innostunut ruokaresepteistäsi ja blogista niiden ympärillä. Kiva tunnelma. Valitsin huli hulin resepteistä sinun versiosi, koska siinä oli uunissa valmistus myös selkeästi, näin kuumalla ei grillata. Uunissa valmistuvat juuri huli hulit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Instagram

Suositut tekstit