Tex mex -kiusaus


Hyvää elokuun ensimmäistä! Meillä alkaa elokuu Tex mex-kiusauksella. Lämpöä ruuassa, kun muuten on keli ulkona koleaa.
Vaan mieli hyvä, ja lämmin.
Elokuu on ehkä ihanin kuukausi. Sillä on paljolti tekoa sen kanssa, että me ollaan yleensä lomatunnelmoisissa elokuussa. Tai sitten loma on ihan nurkan takana. Oottelee syyskuulla. Joka ihana kuukausi siks just sekin.
Lomaa tässä ootellaan. Puoltoista viikkoa, ja sitten se alkaa. LOMA!

Touhusin meille illaksi ruuan jo aamusta. Tex mex-kiusausta. Tykkään, kun siihen on aineksia kaapissa melkeistä aina. Ja nyt tekee mieli sellaista hyvää, lohdullisen kermaista ja lämmintä. Lämmittää sielua ja vatsaa mausteinen, kermainen kiusaus.
Sellainen ruoka, että paranee lämmittäessä. Siellä se oottelee lämpimään uuniin pääsyä.

Istun terassilla. On villahuopaa alla ja päällä. Vaan ei haittaa. Ihana kun kuumuus väistyi. Herra Ässä touhuilee mökkeröisessä. Kesäkeittiössä. Niitä loppusilauksia.
Niin, se on kuulkaa terassi ja mökkeröinen viittä vaille valmis. Tulisija, huovat kattoon ja sellaista hommaa vielä. Terassiin peitelaudat, kaide ja porras.
Viime viikonloppu suli meiltä mökkeröistouhuista, koska oli liian kuuma keli. Ihan oli sulavaa touhuilla siis muuta.
Me tehtiin koko viikonloppu kaikkea kivaa. Perjantaina risteiltiin ystäväpariskunnan kanssa Tampereen Pyhäjärvellä. Kiva ilta! Ihana seura ja hyvä ruoka.
Lauantaina shoppailtiin Helsingissä. Käytiin sunnuntaina Vaalimaallakin, siellä uudessa Tsar- Outletissa. Kiva reissu sekin. Vaan aika vähän siellä on kauppoja. Herra Ässä löysi kahdet kengät ja housut. Onskuilin ponskuilin, koska Eccon kaupassa oli iso hylly kenkiä kokoa 35. Mun koko! Ja Herra Ässä, kultainen Herra Ässä. "Ota kulta molemmat", hän sanoo, kun pähkin kummat ostan. Tottelin!
Löydettiin myös ihana musta kannellinen soppakattila. Ei siis turha reissu.

Tuleva viikkis menee meillä sitten kyllä mökkeröisen ja terassin viimeistelyssä. Saunomaankin päästään. Ei oikein ole ollut liian kuumalla kelillä siihenkään fiilistä. Vaan perjantaina se lämpiää, pihasauna taasen ja taas saadaan liidulla vetää viiva kattoon. Saunakertoja on jo 34!

Olivat toissa viikonloppuna sisareni pojat, kaikki kolme, Herra Ässän apuna mökkeröisen rakentamisessa. Isosti oli heistä apua, ja ihanaa kun kaikki pojat tulivat jeesaamaan. Kuuma oli rakentaa, mutta aikaan saivat ja Tättä oli ylpeä siskonpoikasistaan <3

Mutta joskos tässä kohtaa teille sitä Tex mex- kiusauksen ohjetta, jottei vallan jää, kun tässä tuppaa tarinaa taas tulemaan!


Tex mex-kiusaus

n. 1kg perunoita tai lanttua, palsternakkaa, bataattia ( valmis perunasuikalepussikin on vallan oiva valinta)
500g jauhelihaa
1 taco-maustepussi
5 dl kermaa
1 dl vettä
cheddarjuustoraastetta
kirsikkatomaatteja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori perunat ja/ tai kasvikset ja pilko suikaleiksi.
Ruskista jauheliha ja sekoita tacomauste joukkoon. Lisää vesi ja anna kiehahtaa.
Laita uunivuokaan perunoita/kasviksia, sitten jauhelihaa, taas perunaa ja taas jauhelihaa; kerroksittain. Päällimmäiseksi perunaa/kasviksia.
Kaada kerma vuokaan.
Paista uunissa reilu tunti. Lisää cheddarraaste ja kirsikkatomaatit ja paista vielä noin puoli tuntia.

Syömään!


Lomaa tässä tosiaan ootellaan. Puolet lomasta ollaan kotona, puolet Espanjassa. Ja jos jotain pientä päiväreissua juolahtaa mieleen, niitä tehdään. Siellä Espanjassa, ja täällä Suomessa.
Kaikkiaan olen varautunut kovasti kyllä kokkaamaan ja grillaamaan kaikkea ihanaa ja hyvää ruokaa. Siellä Espanjassa ja täällä Suomessa.
Ja istumaan mökkeröisessä, kesäkeittiöisessä ja terassilla. Ostettiin terassilämmitimiäkin. Tarkenee istua kesälomalla terassilla. Täällä Suomessa.
Espanjassa kyllä tarkenee. Aurinko lämmittimenä.

Seuraavaa postia pistelenkin sitten lomalaisena!

Ai niin.
Melki unohtui. Mäyrinkäisneitien kuulumiset. Miten saatoin!
Heillehän kuuluu kivaa. Lenkkeillään onnessamme, ja kuumilla keleillä ollaan lähdetty liikenteeseen aamuisin klo 5-6. Ihanat kesäaamut!

Tässä eilisillalta kuva; kännykkänäpsy. Ihanat unikamuset <3





Kommentit

Instagram

Suositut tekstit