Paistia yhden vuoan taktiikalla



Hyvää torstaita!
Tässä postissa ollaan eilisen Itsenäisyyspäivän tunnelmoisissa. Mukavaa kun vapainenpäiväinen keskelle viikkoa. Vaikka vähän se sotkotti eloa ja oloa, kun keskelle viikkoa vapaan laittoi. Tänään ihan maanantainen fiilis.
On ihanaa, kun meillä on lunta. Maa oli valkoinen ja taivas sininen. Eilen saatiin hetki nauttia auringostakin. Päivän kunniaksi luontokin oli sinivalkoinen.
Olin aamulla pitkän lenkin mäyrinkäisneitojen kanssa. Juostiin lumessa sydämiemme kyllyydestä. Kävimme sisareni pojan 13-vuotissynttäreilläkin ja illalla istahdimme kahden Herra Ässän kanssa nauttimaan hyvää ruokaa.



Tämän niin mahdottoman helpon ja hyvän sekä takuuvarman ( onnistuu siis aina!) ruuan juuret ovat ajassa 20 vuotta taaksepäin. Aloittelin tutustuen ruoanlaittoon. Tällaista suikalepaistivuokaa tein. Muistan sen ensimmäisen kerran.  Ruoka oli ihanaa. Tavoitteenani, haavenani oli ihana ja pehmeä konjakkinen kermakastike. Ja mahtava pihvi. Samanmoista, jota olin saanut eräässä tamperelaisessa ravintolassa. Pihvin paistamisessa en ensin meinannut onnistua. Myöhemmin kyllä. Niinpä vaihdoin pihvin lihasuikaleisiin. Niiden kanssa onnistuin heti. Näin sitä keksii keinoja, kun haluaa hyvää ruokaa!
Sieltä nuoren aikuisen, silloisen neidin, keittiökokeilujen alkuajoista asti tämä ruoka on kulkenut muassani ja monesti olen tätä kokkaillut. Tässä on mukana myös nostalgiaa, muistoja ja hyvää mieltä. Onnistumisia. Ja iloa.

Paahtopaistia konjakkikermakastikkeella ( 4 annosta)

600g paahtopaistia suikaleina ( käytin hirven paahtopaistia tällä kertaa)
3 dl kermaa
4 ruokalusikallista konjakkia
1 rkl soijakastiketta
rouhittua rosépippuria ( muutamia kokonaisia koristeeksi)
2 rkl Dijon-sinappia ( voi jättää poiskin, kuten minä teen koska Herra Ässä ei pidä sinapista)
tuoretta timjamia
(1-2 rkl vesitilkkaan sekoitettua maissitärkkelystä jos tarpeen tymäköittää kastiketta)

Laita uuni lämipiämään 225 asteiseksi.
Suikaloi liha ja laita se uunivuokaan. Ripottele rouhittua rosépippuria päälle. Sekoita konjakki ja soija kermaan ja kaada lihojen päälle vuokaan.
Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia.

Ripottele rosépippureita ja tuoretta timjamia vuoan päälle ja tarjoile heti.
Helppoa ja hyvää!



Olihan sitten hauska köllähtää sohvalle hyvän ruuan päälle katselemaan Linnan juhlia. Sytytimme kynttilät illalla ikkunalle.
Olin eilen ihan sunnuntaisissa tunnelmissa ja tänään tuntui hassulta aamusta työjuttuja touhuilla. Niin oli hassu fiilis, että mietin jos huomisen pitäisinkin lomapäivänä ja ottaisin sellaisen rennon ja kivan startin viikonloppuun. Meillä ei ole suunnitelmia eikä ohjelmaa tälle tulevalle viikonlopulle ja se tuntuu ihanalta. Mäyrinkäisneitojen kanssa aion vehlailla ja touhuilla, se nyt on selvää. Se ihana ohjelma. Me kaikki akat tykätään!
Poikkeuksellisesti tähän loppuun vaihdankin mäyrinkäisneitojen kuulumisten sijasta askarteluvinkin.

Tein viime joulun alla viinipullonkorkeista hauskan kuusen, jonka koristelin napein. Liimalla vaan korkkeja toisiinsa ja jalaksi vaikka samppanjapullon paksumpi korkki.
Hauska idea, eikö vaan!
Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta ja jouluisia tunnelmoisia!
<3:lla Rouva Ässä





Kommentit

Instagram

Suositut tekstit