Rapskubroileria sherryperunoilla

Ensimmäistä postia tuodaan, tässä, nyt. Kotiliedelle. 
Tämän postin myötä alkaa Rouva Ässän uusi aika. Aiemmin oltiin hellällä hellan höökillä, jatkossa touhuan Kotiliedellä.
Bloksuni, blogini siirtyi täten Kotiliesi-lehden blogiyhteisöön. Iloisempi, onnellisempi en voisi olla! Eikös olekin kivaa ja hienoa! Vanhat postini säilyvät vanhassa osoitteessaan, postilootassaan www.rouva-s.com. Uusissa posteissa on Bloggerin postimerkki ja Kotilieden- loota. 

Tervetuloa seuraani! Kotiliesi on lämmin <3

Tykkään kovasti paljon hemskuhemmotella Herra Ässää. Pyrin niin usein kuin ehdin ja jaksan, tekemään hälle hyvää ruokaa. Työpäiväänsä pituutta tulee paljon lisää työmatkasta. Minä kun pääosin työni teen kotoa käsin, koitan jaksaa koirien lenkittämisen, leikittämisen ja kotitouhujen jälkeen panostaa että olisi lämmin ruoka odottamassa. Voisi nusutella jo pihassa, kun kaartaa hän, Herra Ässä, kotipihaan, että on rouvaskaisensa touhunnut ruokahommeja. 
Arkisin ei edellä mainituista syistä aina ehdi tai jaksa aikaa käyttää. Kekkailen ja kokkailen usein helppoja, tyyliin "yhden padan/vuuan"- ruokia. Tai sellaisia että "helpot esityöt ja eikun uuniin"- aterioita.
Tässäpä yksi sellainen, ohjeineen, kuvineen, ja melkeinpä leukaperissä kuolavaluineen postitan. Mitäs sanot? Hyväherkkuiseltako näyttää?RAPSKUBROILERIA JA SHERRYPERUNOISIA ( 4 annosta, valmistusaika n.1,5h-2h)
4-8 broilerin koipireisipalaa eli 1-2/ ruokailija

Maustetahna:
50g voita
0,5 dl hunajaa
1 sitruunan kuori raastettuna
0,5 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
mustapippuria
suolaa

Sherryperunat:
1 kg perunoisia
4 rkl öljyä
3 rkl sherryviinietikkaa (punaviinietikkakin passaa hienosti)
suolaa

Ota broilerinkoivet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin laitat ne uuniin.
Ota samalla ohjeen mukainen määrä (50g) voita ja anna sen hieman lämmetä ja pehmetä huoneenlämmössä.
Sekoita kaikki maustetahnaan kuuluvat ainekset kulhossa.
Laita broilerinkoivet uunivuokaan. Sen tulee olla sen kokoinen, että voit myöhemmin lisätä vuokaan myös perunat.
Nostele ja irrottele broilerin nahkaa lihasta sormin. Työnnä broilerin nahan alle maustetahnaa, koita saada se tasaisesti jokaiseen koipeen. Loput tahnasta voit hieroa koipien päälle.
Kypsennä broilerinkoipia uunissa ensin 225 asteessa n.10 minuuttia, jotta ne saavat väriä kunnolla pintaan. Broilerinkoivet saa melkein vaikka unohtaa uuniin. Mielummin niin kuin liian vähän kypsennystä. Kuka tykkää vetelistä koivista! Ei kukaan!
Alenna sitten uunin lämpöä 200 asteeseen ja paista koipia uunissa vielä n. 20-30 minuuttia. Paistamisen aikana voit valella koipia uunivuokaan valuvalla liemellä.
Broilerin kypsyessä voit pestä perunat ja viipaloida ne paksuhkoiksi viipaleiksi.
Laita perunaviipaleet kulhoon, kaada päälle öljy, viinietikka sekä suola. Sekoitasokoita.

Ota broilerinkoivet uunista ja kaada vuokaan perunat. Voit nostella koipia perunoiden päälle, lomittain. Tärkeintä on kuitenkin se, että perunatkin saavat kaunista väriä pintaan.
Kypsennä perunoita ja broilerinkoipia n.40 minuuttia. Vanhalla konstilla voit testata onko broileri kypsää; työnnä haarukka koiven paksuimpaan kohtaan ja jos sisältä valuva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Broilerinkoivet vaativat kypsyäkseen uunissa ainakin tunnin verran. Muttei sen ylityksestä ole tosiaankaan haittaa.
Uunissa itsekseen valmistuvat ruuat ovat kovasti hyvä juttu. Tämänkin vuuan valmistaminen sujui helposti. Tosin jos on kova nälkä, ei ehkä paras valintainen ole. Kypsyminen ei tapahdu muutamassa minuutissa. Mutta jos on mahis pistellä broilerinkoipiset uuniin ja antaa niiden perunoisten kanssa pöhistellä kypsiksi keskenään, niin on varsin oivallinen ruoka. Maistuva! Viinietikka tuo kivaa kirpsakkaa makua. Oregano sopii niin ikään hyvin makumaailmaan tähän.


Otin nämä ruokakuvaset Tatun baarissa. Meillä kotona on Herra Ässän papan tekemä höyläpenkki, olohuoneessa. Nimesimme pöydän rottinkituoleineen Tatun baariksi, papan mukaan. Höyläpenkin päässä, seinässä, on minun mummuni vanha rautaharava viinilasitelineenä. Juomme "Ailin viinit, Tatun baarissa". Joka tarjoaa minulle niin hienon kuvausalustan <3.

Flunssa on vaivana ollut meillä. Yhtenä päivänä päätin nousta sohvalta. Että jos istumaan ja aikaa kuluttamaan lehtien pariin. Keitin kupposen kuumaa teetä ja istahdin. Kotoisaa oloa kaipasin ja laitoin muutaman kynttilän. Kauaa en jaksanut kuumeisena istua. Mutta hetki pieni, sekin jo oli mukava. Hykertelin ja hyggeilin :-)


Postini lopussa, kuinkas muuten, on taas tilaa mäyrinkäisneitien terveisille.
Ikää heillä nyt 1 vuosi ja 7 kuukautta. Kerttu on iloinen tuulen lennättämistä lehdistä, niitä jahdataan lenkeillämme. Tosissaan on, lehtijahdissa, tämä pieni, ihana tyttö! Hilkka se lenkeillä juoksee ja kulkee tuplana matkamme. Hän tykkää hyppelehtiä ja touhuilla ojissa. Hyvä kun käyttää energiaansa, tämä toinen pieni ihana tyttö!

Kommentit

Instagram

Suositut tekstit