Töhnäpihvit

Tervehdys jälleen, Ässä-valtakunnassa kaikki hyvin! Onhan teilläkin, omissa valtakunnissanne, kaikki hyvin? Toivon sitä!
Meinailen tässä, kun tämä Blogspotin postilootani vallan on tyhjä, jospa postia nyt useammin lähettelisin teille. Tätä kautta. Näin alkuun. Aiempia postejani voi lukea rouva-s.comista, mutta nostelen niitä sieltä aika ajoin tänne Kotilieden puolelle. Uusia postitan, kyllä vaan, mutta jotain vanhaakin tuon tullessani.
Tämän ihanan pihviohjeen julkaisin syyskuussa, Espanjan reissultamme.
Hippasen muokkasin tekstiä, kun ei tässä lomalla enää olla. Muokkauspuuhissani tässä tavoitin kyllä vaan sen lämmön ja fiiliksen, jota Espanja aina meille, Herra Ässälle ja minulle, antaa. Kaikin tavoin.
Tulkaas mukaan, herkuttelemaan pihvillä ja vähän kurkkimaan reissuelämäämme Espanjassa <3


Espanja on meille sellainen rakas lepolomapaikka eli RLLP. Tykkään kovasti paljon lyhennellä ja muokata sanarimpsuja kirjainrimpsuiksi. Aamusta lenkille, sitten puulille, pulskuillaan, luetaan pokkareita. Minä vehlailen netissä katsellen ruokajutskia, espanjalaisia. Opiskelen uusia ruokaan liittyviä sanoja. Espanjan kieltä lähestyn minulle luontevan; ruoka-asioiden, kautta. Katselen videoita, kokkausjuttuja. Iltaisin niitä käytäntöön. Kotikokkailen Espanjassakin paljon.
Ilo läikkyy sydämessä, pakahtelen, kun otan leikkuulaudan, valkosipuleita, basilikaa, ja pilkotan, ja pilkotan tuoksuja köökkiseen. Lasissa viiniä ja tietoisuus ettei huomenna ole kiirus minnekään. Herra Ässä touhuissa mukana <3. Sellaista oli nytkin syyskuisella lomallamme.
Tämänkertaista ohjetta suositan kyllä vaan koklaamaan. Tässäpä pihvit, jotka meistä Herra Ässän kanssa niin mahtavia. Yksi puuli-netti-vehlailun ( PNV) tulos. Töhnäpihvit!
Töhnäpihvi ei kaunein nimi ole. Osuvin on. Sen keksi Herra Ässä. 

Rouva Ässän Töhnäpihvit (4:lle) 

Ota pihvi per ruokailija (nälkäisille 2) jääkaapista hyvissä ajoin lämpenemään.
Tähän passaa hyvin ulko- tai sisäfile. Me teimme sisäfileestä.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2 valkosipulinkynttä
125g tuorejuustoa
kaksi kourallista tuoreita herkkusieniä pilkottuina
2 kananmunan keltuaista
mustapippuria
raastettua parmesanjuustoa
tuoretta basilikaa
voita/öljyä

Pilko tuoreita herkkusieniä ja valkosipulia. Laita pannulle voita ja öljyä, paista herkkusieniä ja valkosipuleita. Ota seos pois pannulta kulhoon.
Sekoita joukkoon tuorejuusto, sekotasokota kunnolla. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon koko ajan seosta sekoittaen. Ripsauta mustapippistä.

Tee pihveihin viiltoja. Varo ettet viillä pihviä halki. Tavallaan kuin tekisit Hasselbackan perunoita, mutta tee pihveihin viillot hippasen kauemmas toisistaan. Levitä viiltoa varoen ja lusikoi töhnää viiltoihin. 


Paista pihvejä n. 3-4 minuuttia ( tämä ohje siis sisäfileelle) kuumalla pannulla voissa ja öljyssä. Vain siis yhtä puolta pihvistä paistetaan.
Ota pihvit pannulta ja siirrä uunivuokaan.
Levitä parmesanraastetta pihveille. Tee kuten minä en, eli yritä saada raaste osumaan töhnän päälle. Valmis pihvi näyttäisi oikeasti siis hauskemmalta, raitaisemmalta. Minä pistelin kunnon kasat juustoa pihvin päälle, mikä toki sekin sopii.


Sitten pihvit uuniin, n. 5-10 minuuttia. Näet kyllä kypsyyden ja taas on riippuvainen mikä liha sinulla on kokkauksessa.
Pihvien kannattaa antaa levähtää esim. foliossa uunin jälkeen. Minä en antanut niiden lepäillä. Syynä se jotta saan kuvat ja vielä kuitenkin lämmintä pihviä syödäksemme. Pihvithän pöräytti nesteet lauaselle, mutta ei se haittaa!
Ripsutin tuoretta basilikaa ja mustapippistä pihvien päälle. Meillä oli kiva illallinen Espanjan taivaan alla, leppeissä tuulissa ja tunnelmoisissa. Nämä pihvit jäävät meidän ruokalistallemme, se on niin varmaa! Jos minulla olisi  oma gastropubi, tämä olisi listalla sielläkin. Sopii minusta gruntsisuutensa vuoksi justiinsa niin sellaisen gastroisen, Rouva Ässän, pubisen tunnelmaan. 


Viihdytän vielä kuvilla muutamilla. Viime reissumme Espanjaan kesti 3 viikkoa. Kovasti ajatus oli ajella Barcelonaan tai Lissaboniin. Mutta emme jaksaneet. Malagasta matkaa molempiin. Ja oli ihanaa vaan olla rentoröllöinä ilman pitkää ajomatkaa. Muutamia lähireissuja sentään teimme, sen jaksoimme. Ettei vaan puulilla makoiltu.
Rondaan ajelimme lähinnä siksi, että Herra Ässä sai lennättää kopteriaan. Espanjassa tarkkaan määrättyä missä lennellä saa. Ajelimme sen mukaan. Kuvassa taustalla upea vanha silta rotkoineen, kuvitelkaapa mikä tunnelma on sillalla kävellä! Ronda on tunnettu juurikin tuosta sillasta.


Päivänä toisena ajelimme Torroxiin ja mikä värikylpy saatiinkaan! Hauska pieni kylä.Kokonaisuutena voin sanoa, että kyllä vaan me viihdymme lämmössä, leppeissä tunnelmoisissa, palmujen alla. Hassutellen ja hullutellen! Alin kuva on tietysti Herra Ässän ottama, koska kuvassa rellotan minä; Rouva Ässä. Kuva: Jani Samuli

Syksyä elämme, kohta taittuu lokakuu loppupuoleensa. Näissä kuvissa viipyilen ja saan valoa ja energiaa. Kynttilöin kotona luon valoa ja fiilistä, lämpöä. Ihanaa sekin! 

<3: lla Rouva Ässä

Kommentit

Instagram

Suositut tekstit