Ruhtinaan burger mustikkamajoneesilla


Postittelen nyt ahkerammin, useammin postejani. Palaan kyllä hitaampaan rytmiin, kunhan saan bloksuuni täytettyä. Arkistossa ei juurikaan tässä uudessa blogipohjassa postejani ole. On harmi etten saa tuotua vanhasta blogista posteja tänne muuta kuin ihan leikkaa-liimaa-askartele- hommin. Muutamia sieltä meinaan askarrella kyllä tänne uuteen, niitä mielestäni kivoimpia.

Tämä posti on kyllä vaan nyt ensi-illassaan. Peurallisen hyvän burgerin rakensin ja Herra Ässä nimitti sen Ruhtinaan burgeriksi. Mahtipontinen maku vaati kuulemma arvoisensa nimen. Sopi minulle, nimiäiset pidettiin!

Tämä peuraburgeri on luontainen jatkumo viimeksi postittamalleni poropaisti- ohjeelle. Riistassa pysytään ja hyödynsin tähän ruokaan poropaistille tekemäni kastikkeen jämät. Teinpäs niistä Rouva Ässän oman mustikkamajoneesin.


Ruhtinaan burgeri ja mustikkamajoneesi (4 annosta)

4 briossisämpylää
500g peuran jauhelihaa ( naudan jauhelihakin tietysti käy)
150 g pekonia
100 g kantarelleja
voita
versosalaattia

2 dl majoneesia
0,5 dl - 1 dl mustikkaportviinikastiketta ( lisää kastiketta sen mukaan ettei majoneesista tule liian juoksevaa)
mustikoita
timjamia

Tee ensiksi majoneesi; sekoita kaikki ainekset timjamia lukuunottamatta. Laita valmis majoneesi jääkaappiin.

Ota jauheliha jääkaapista ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Kostuta hippasen käsiä ja muotoile pihvit taputellen käsissä. Laita pihvit odottamaan paistamista ja painele pihvejä keskeltä kuopalle. Jauhelihapihvi tuppaa kypsyessään pullistumaan keskeltä.


Paista pekonit pannulla. Jätä ne lautaselle odottamaan.
Viipaloi kantarellit ja paista ne voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista tai grillaa pihvit.
Paahda sämpylöitä pannulla ja paina sämpylää hellästi pannua vasten, jotta sen koko pinta saa väriä, makua ja lämpiää.

Kokoa burgeri. Tujauttele majoneesia sopivasti ja salaattia myös.
Jos makumaailmaasi sopii, voit lisätä burgeriisi vielä hippasen vuohenjuustoa. Herra Ässä piti mausta,  mutta tuumasi että tujakka, tymäkkää  on burgeri vuohenjuuston kanssa.

Minä kun välttelen hiilareita, tein itselleni burgerin ilman sämpyliäistä, vuohenjuustokiekolla.Kantarellit ja versosalaatti oli hauska ja maukas lisä burgerille. Minulle on tärkeää makujen harmonia ja se fiilis, joka ruuasta tulee. Metsään tässä burgerissa menin, täysin, mutta siellä oli justiinsa ihanaa ja raikasta. Ja niin hyvä olla! Kovasti paljon tykkäsin mustikkamajoneesistani. Se on kiva kekkaus. Mustikan makeus ja vuohenjuuston suolaisuus tykkäsivät toisistaan burgerissani.Meillä on tässä nyt sisustettu yhdessä tuumin. Herra Ässä on pidempään toivonut meille yläkertaan rötkötyssohvaa. Mielittelin sitten että jos työhuoneestani, joka iso, tehtäisiin ruokailuhuone. Saataisiin ruokapöydän paikalle olohuoneeseen sitten kaksi sohvaa, vastakkain. Toinen sohva Herra Ässälle ja toinen sohva minulle ja likoille. Likat ovat aina siellä missä minä, joten tässä kohtaa jo pystyin sanomaan miten sohvajako menisi. Ja oikeassa olin; me kolme akkaa makoillaan pikkusohvalla, kun Herra Ässä saa olla yksin isolla sohvalla.
Kirppishommiksi sohva-asiat meni. Ensin löysin Facebookin kirpparin kautta omalta kylältä siistin ja kauniin, mustan sohvan. Yhden illan nettivehlailun tuloksena Herra Ässä löysi sille Tori.fi:stä kaverin. Ja niin me suihkastiin peräkärrykeikalle sohvaa ostamaan. Nyt meillä on ihanat sohvat ja me kaikki tykätään niistä. Edulliset sohvat oli, kauniit ja laadukkaatkin. Kirppistely, se se vaan on kivaa! Vielä on sisustuspuuhia. Kahden kaapin siirtäminen ja työpöydälleni tilan raivaaminen toisesta huoneesta, ja ruokailuhuoneen loppusilaus. Mutta ehtiihän sitä. Nyt me ei malteta muuta kuin rellotella sohvilla!
Hilkka tykkää sohvista varsin paljon, nyt hän näkee ulos tosi kivasti ja pääsee vahtimaan takapihan tapahtumia. Kovasti joskus siellä tapahtuu, hän ainakin näkee jotain. Hän on tarkkana. Kerttukin innostunut katselemaan myös, vähemmän tosin, mutta silloin tällöin pitelee selkänojalla vahtiseuraa Hilkalle.

Tässä ollaan pötköinä, pitkinä tyttöinä ( oli sellaista kiukkumökötystä ilmassa tässä kuvanottohetkellä....) ja tämän kuvan myötä, pitkemmittä pötköpuheitta toivotan hyvää loppuviikkoa, viikonloppua!
<3:lla Rouva Ässä


Kommentit

Instagram

Suositut tekstit