Ihana kinkkukiusaus


Kinkkukiusaus. Ihana kinkkukiusaus. Sillä minä hemmottelin tänään Herra Ässää. Rouva Ässän ikkariomalla ihanalla kinkkukiusauksella, jonka juju on se, että haudutan perunasuikaleisia lihaliemessä.
Herra Ässälle kiusaus valmistuu perunasta, minulle lantusta. Siitä en raakana piittaa, mutta  suikaleina, kermassa ja lihaliemessä haudutettuna, siitä piittaan! Kokeilehan joskus tehdä kinkkukiusaus lantusta. Ässävinkkinä!

Ja niin on ässämäistä puuhaa koristella ruoka sydämin <3
Kiusausta Herra Ässälle, kinkkusydämin.


Olen ollut kovasti väsynyt ja veto veks. Vaikka auringossa ja lämmössä oltiin just joulukuussa monta viikkoa. En ole silti oikein päässyt käyntiin ja vauhtiin tänä vuonna.
En ole postitellut blogiinkaan. En ole oikein valokuvannutkaan. Kovasti se harmittaa, koska näistä puuheista minä niin tykkäilen. Ruokajutskista ja valokuvaamisesta, bloksupuuhailuista.
Kun on väsy, on väsy ja olen ollut itselleni armollinen. Olen ajatellut että kyllä tässä vielä, ja niin se sitten tänään tuli fiiliksinen että nyt, nyt kamera esille ja kiusausta kuvaamaan.

Touhusin aamusta ja päivästä lumityöt. Kahdesti. Siksipä oli ihana kun ruuanlaitto sujui sukkelasti. Aikaa ja vaivaa säästin. Tällaiseen talviseen päivään sopii ihanasti helpoo vuokaruoka, joka saa muhistella uunissa. Tekeille sen saa helpolla, ja valmistuilee uunissa helpolla, itsekseen.
Tänään tuli myös fiilis, että kyllä se taas päivä pitenee. Valoa saadaan enemmän. Hiljalleen, hiljalleen tässä kohti valoa. Kaikin tavoin!

Hyvää mieltä tänään köökkisessä puuhaillessa toi Honolulusta ostamani ihana sydänkauha. Minä niin tykkään kapsahtaa kauhaan. Kokkailla Herra Ässälle herkkua ruokaa. Kun töistä kotiin palaa hän, tykkään niin kapsahtaa kaulaan. Ja köökkisestä leijailee lempeän lämpimät tuoksut merkiksi, että ruoka on pöydässä.


Ihana Kinkkukiusaus ( neljälle)

1kg perunaa suikaleina
200g savukinkkua suikaleina
3 dl lihalientä
2 dl kermaa
mustapippurituorejuusto
puolikas pussillinen aurajuustoa ( tai anna mennä koko pussi :-D)
basilikaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese ja suikaloi perunat ja laita suikaleet uunivuokaan. Voit toki käyttää valmiita perunasuikaleita kaupan pakastealtaasta. Suikaloi kinkku ja sekoita perunoiden joukkoon.
Kaada vuokaan lihaliemi ja kerma. Murusta mustapippurituorejuusto ja ripottele vuokaan. Sekoita.
Laita vuoka uuniin, kypsennä noin 1h.
Tarkista perunoiden kypsyys, sekä se tarvitseeko nestettä (kermaa tai lihalientä) lisätä.
Ripottele vuokaan vielä aurajuustoa, sekoita ja anna hautua uunissa vielä n. 15 minuuttia.
Suikaloi kiusauksen päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile kiusaus heti.

Syömään!


Kovasti varsin ei meillä mäyrinkäisneidit suolaista ryokaa saa. Vältän antamasta sellaisia, mutta tänään annoin kinkkusydämet likoille. Niin ovat he ihania likkoja, saivat sydämet.
Tässä päivänä eräänä oltiin lenkkeilemässä ja vastaan tuli herrasmies, joka hymyili meille jo kaukaa. Kehui likkoja, että niin on iloiset ja reippaat lenkkeilijät. Oli kuulemma ilo katsella pienten tassujen askellusta ja häntien heiluntaa. Kun likat rinta rinnan pömpöttelivät menemään.
Kyseli kuinka noin töppöjaloilla jaksaa likat lenkkiä tehdä. Minä tuumailin nauraen, että kyllä me likat jaksetaan, töppöjaloilla, päivittäin ja jopa kakskin tuntia. Sanoinhan sitten vielä, että nämä likat liikuttaa minua monin tavoin <3

Ja eihän bloksupostia ilman kuvaa likoista. Toissa aamuna likat lekotteli takkahuoneen sohvalla.


Tässäpä taas aimo annos hyvää mieltä minulle, kun postittelin postia bloksuun. Toivottavasti se tuo aimo annoksen hyvää mieltä sinulle!
Se on vaan tosi tärkeä jutska, se hyvä mieli!Kommentit

Instagram

Suositut tekstit