Tomaatti-mozzarellasalaatti ja ihana balsamicokastike
Tervehdys pitkästä aikaa!
Liian pitkästä. Tässä on ollut kaikenmoista puuhaa. Reissussakin oltiin. Kymmenen vuotta naimisissa tuli meille Herra Ässän kanssa täyteen vappuna. Ja niin me nautiskeltiin lomalla Málagassa. Meidän lempparikaupunki, eli paras paikka ihanalle, pienelle irtiotolle arjesta. Pikkulikat, mäyrinkäisneidit olivat hekin lomalla, jälleen ihanassa Petvilla- lemmikkihotellissa Sastamalassa.
Koko perheellä oli siis kiva loma. Likoista näkee että he viihtyy Petvillassa. Se on meille niin iso asia. Ihana olla reissussa, kun saa huoleti olla; likoilla on hyvin.
En vissiin jotenkaan ole reissun jälkeen tässä edelleenkään päässyt vauhtiin arkielämässä. Haaveita ja suunnitelmia kokkausjutuista on, joten nyt pitää pistää isompaa vaihdetta silmään.

Touhusin lounaaksi raikasta ja ihanaa tomaatti-mozzarellasalaattia. Se on ikiaikaisesti suosikkini. Reissuissa syön yleensä lounaaksi. Ei väsyttäviä hiilareita, ja pitää nälän pois pitkään. Suosikkini. Ja tottahan touhusin omalla twistilläni tämän klassikon.
Tomaatti-mozzarellasalaatti (neljälle)

1/2 puntti tuoretta oreganoa
1/2 puntti tuoretta basilikaa
3 rkl sumakkijauhetta ( löytyy etnisistä ruokakaupoista, ehkä kauppahalllien maustekaupoistakin, mutta jos haastavaa löytää, jätä sumakkijauhe pois)
3 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
halutessasi 1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
laadukasta oliiviöljyä

1 buffala-mozzarellapallo/ ruokailija
2 rasiallista luumukirsikkatomaatteja

1 dl balsamicoa
1,5 rkl fariinisokeria

Pienennä yrtit ja laita ne kulhoon. Mukaan sumakki ja seesaminsiemenet. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Lurauta päälle tilkkanen oliiviöljyä. Sekoita.
Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne mausteseoksen kanssa samaan kulhoon. Sekoita varoen.

Kuumenna pienessä kattilassa balsamico ja fariinisokeri. Sekoittele koko ajan, kunnes kastikkeesta tulee tahmea. Siihen menee n.10-12 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja anna hetken jäähtyä.

Ota tarjoiluvati, kaada kirsikkatomaatit pohjalle, asettele mozzarellapallot päälle.
Liruttele balsamicokastiketta salaatin päälle.
Syömään!Vappuna meidän perheessä on toinenkin merkkipäivä, hääpäivän lisäksi. Likat muutti meille vappuaattona, kolme vuotta sitten.
Kolme vuotta ollaan siis eletty yhdessä, touhuttu ja viihdytty. Aika rientää. Todella.
Välillä ihan pysähdyn ja ihmettelen elämää. Ajan kulua.
Likat edelleen yhdessä syliini mahtuvat. Ihan eivät tähän tapaan. Kuin kuvassa tuossa alla. Mutta mahtuvat. Ja usein sylissäni ovatkin. Olisi ihana ottaa uusintakuva, tällainen samanlainen tässä meidän pihalla.
Kuva on otettu melkein päivälleen kolme vuotta sitten.
Pitää pyytää Herra Ässää, otetaanko uusintakuva jo heti nyt tänään! Alkaisinko siis jo vähän päästä vauhtiin.... Mieleeni tuli ajatus mistä seuraavaksi teille postittaisin, joten alkaahan tässä vihdoin Rouva Ässä kai jo heräämään.... :-)
Ihana aurinkoinen ilta.
Ihanat aurinkoiset pikkulikat, jotka kyllä vaan tuovat meille niin suurta iloa <3Kommentit

Instagram

Suositut tekstit