Aasialainen lohisalaatti


Aasialainen lohisalaatti jatkaa hyväksi valitsemaani linjaa ruoanlaitossa; helppo ja nopea tehdä sekä takuulla hyvää. Näin kesällä varsinkin verraton metodi tuo linjaukseni.

Lohisalaattia syötiin meille viimeksi viikonloppuna. Iltapalaksi. Saunan jälkeen.
Herra Ässä puuhaili päivällä terassia. Minä huolehdin sitten ruoka- ja juomapuolesta. Ihana oli istahtaa saunan jälkeen puolivalmiille terassille ja skoolata kesälle, terassille ja terassinrakennustaiturilleni eli Herra Ässälle.


Tekosessa se. Terassi siis edelleen on. Valtavan kokoinen terde meille tulee, suurin piirtein neliöitä 70. Yksin tekee terassia Herra Ässä. Ja välillä me sitten kekkaillaan muutakin puuhaa. Tyypillistä meille. Rennolla otteella, tuumaillaan. Valmistuu ne; terassi ja kesäkeittiö tässä jossain kohtaa. Kesää on jäljellä. Vaikka aika kyllä tuntuu rientävän.
Tänään taas töpsytellään torstaissa. Päivät kuluu, viikot kuluu.... heinäkuussa jo mennään.
Tänään on Amerikassa itsenäisyyspäivä. Ajattelin, että sen kunniaksi voisin illalla paistaa kanaa. Löysin netistä ohjeen, jossa luvataan, että se on samanlaisella ohjeella mitä tehdään Kentucky Fried Chickenissä eli KFC:ssä.  Se on Herra Ässän ikisuosikki, KFC:ssä pitää poikkeilla Amerikan reissuilla. Ja muuallakin maailmassa reissuillamme.
Me niin kovasti Amerikasta tykätään. Viikonloppuna saunassa funtsailtiin seuraavaa pidempää matkaa, että minne mennään. Mikä niistä matkahaaveista, joita jo ääneen lausuttu, otetaan seuraavaksi kohteeksi. Kummasti se Amerikka sieltä vaan taas nousi monesti puheisiin. Välillä tekisi kyllä mieli idänkin suuntaan. Selläkin haavekohteita meillä olisi. Aasiaa on vielä paljon meiltä valloittamatta. Siitäpä inspiraation sainkin tälle ihanalle salaatille, kun mietin aasialaista makumaailmaa ja melkein jo varasin matkan Hong Kongiin siltä istumalta!


Rouva Ässän aasialainen lohisalaatti (kahdelle)

n. 300g kylmä- tai lämminsavustettua lohta
n. 1 rkl seesaminsiemeniä
100g tuoretta pinaattia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl inkivääritahnaa (purkista valmiina)
1 valkosipulinkynsi
tilkka vettä
1 rkl Hoisin-kastiketta
rucolanversoja

Paahda kuivalla kuumalla pannulla seesaminsiemeniä hetken ajan. Nosta siemenet odottamaan.
Poista pinaatinlehdistä ruodit ja huuhtele pinaatinlehdet hyvin. Huuhtele samalla rucolanversot. Jätä ne odottamaan pöydälle.
Laita pannu hellanhöökille kuumenemaan, lisää seesamiöljy. Anna hetken öljyn kuumentua. Lisää sitten inkivääritahna. Sekoita ja pienennä hellan höökiä.
Lisää pannulle pinaatinlehdet, tilkka vettä ja puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita ja anna seoksen hetken muhia, muutama minuutti riittää.
Lisää pannulle Hoisin-kastiketta. Sekoita.
Kaada seos tarjoiluastiaan. Lisää salaatin päälle lohenpalasia, ja lopuksi vielä seesaminsiemenet ja rucolanversot.
Tarjoile heti.

Kuulemma ihanaa rapeaksi paahdetun ruisleivän kanssa, sanoo Herra Ässä. Siitä Ässä-vinkki!
Minusta salaatti maistui ihanalta roséviinin kanssa.


Niin siinä kävi. Se ajatus toteutuu, josta teille jo taannoin bloksussa tuumasin. Kesälomaa kotosalla ajatus meillä viettää. Mutta optio varattiin, jos tunnemme pakottavaa tarvetta eteläisessä Espanjassa piipahtaa. No, tunnemme me. Meidän loma osuu samaan aikaan ihanan Petvilla-lemmikkihotellin väen kanssa. Ei pääse siis likat hotellilomalle. Joten meinattiin ensin että pakottava tarve nyt vaan tukahdutettava. Sitten kyseltiin, jos sisareni poika Kalle meille tulisi likkoja hoitamaan. Lupasi hän.
Samantien, kun poika lupasi tulla, me varattiin lennot. Ihanaa. Pääsemme kuin pääsemmekin piipahtamaan Espanjassa loppukesästä, alkusyksystä.

Sitä ennen tiedämme mitä tässä viikonloppuisin touhuamme. Paitsi nyt seuraavana viikonloppuna, kun saamme ystäväpariskunnan kylään. Silloin ei terdeä rakenneta, vaan nautitaan ystävien seurasta. Minä kokkaan meille ihanaa ruokaa, juomat ovat jo jääkaapissa kylmässä.
Muuten se taitaa sujua tältä kolmikolta seuraavat viikonloput sitten tähän malliin.
Likat mukana puuhissa, Hilkka ja Kerttu <3Kommentit

Instagram

Suositut tekstit