Mausteiset kebakot ja fetavaahto



Tervehdys ihan tosi pitkästä aikaa!
Mausteisia kebakkoisia ja fetavaahtoa on meillä tänään tarjolla. Tässä sitten juoruilen niistä ja meidän muistakin kuulumisista teille. Onpas kiva taas olla blogin äärellä.
Blogihiljaisuutta reilun kuukauden pitelin. Kuvailen tätä hiljaisuutta kolmella sanalla; loma, väsymyspäsymys ja lorvikatarri.
Tästä voisi kai päätellä ettei loma tee minulle hyvää. Mutta kyllä vaan se on justiinsa päinvastoin. Loma teki hyvää, se teki tehtävänsä. Pääsääntöisesti minä vaan olin ja lorvailin. Touhuilin jos touhututti. Jos ei touhuttanut, en touhunnut.
Se sitten vissiin jäi pikkasen päälle bloksuttelun suhteen. Se lorvailu. Mutta NYT, nyt ollaan täällä taas bloksutouhuissa. Hyvin mielin ja mielihyvin.
Tervetuloa siis seuraani <3
Onkin ollut jo ikävä!

Mehän lomalla oltiin Espanjassa, ja joka reissulla me käydään Málagan kauppahallissa. Me tykätään luusuilla siellä. Katsellaan ja ostellaan ruokajuttuja. Istahdetaan lasillisille, tapaksille.
Nyt ostelin vain mausteita, koska ajatuksena meillä oli olla se päivä Málagassa iltaan asti, niin kevyet ostokset sen puolesta. Ei tarvinnut kantaa pitkin poikin kaupungilla kantamuksia painavaisia.
Yksi ostokseni oli Ras el Hanout - mausteseos.
Se toimi koordinaattorina näillä kebakkoisille. Joista tykkäsin, ja joista Herra Ässä tykkäsi myös tosi paljon. Fetavaahdosta nyt puhumattakaan, se on ikkariaikainen Herra Ässän suosikki.


Mausteiset kebakot ( 4:lle henkilölle)

3 rkl tuoretta timjamia
1 dl tuoretta minttua
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
1 tl chilirouhetta
1 tl suolaa
1 rkl Ras el hanout-maustetta
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kg naudan - tai karitsan jauhelihaa
1 sipuli ( meillä kun ei käytetä, niin viimeisenä sen mainitsen :-D)
granaattiomenan siemeniä
pitaleipiä

Hienonna yrtit, raasta sitruunan kuori, hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja sekoita taikinasta tasainen.

Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakkoja ja paista uunissa, 225 astetta n. 10-15 minuuttia. Jos haluat grillata, muotoile kebakot grillivartaiden ympärille ja grillaa n.10 minuuttia, kääntäen vartaita välillä.
Grillattu kebakko on hyvää; suosittelen grillausta!
Ripottele kebakkojen päälle granaattiomenan siemeniä ja tuoretta minttua.
Tarjoile pitaleipien ja fetavaahdon kanssa.


Fetavaahto

200g fetajuustoa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria

Murustele feta ja laita se yhdessä tuorejuuston kanssa tehosekoittimeen, tai vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa on koostumukseltaan kuin kuohkeaa kermavaahtoa. Ripsauta mustapippuria päälle ja sekoita vielä.


Kaikkinensa loma oli tosi kiva ja ihana. Hyvässä mielessä loma tuntui myös pitkältä. Ihan kuin oltaisiin oltu tosi kauan lomalla, vaikka eihän se todellisuudessa ollut kuin 4 viikkoa ( Herra Ässällä 3 viikkoa).
Alkuloma puuhattiin kotona. Käytiin mäyrinkäisneitien kanssa vähän reissuissa ja oltiin yhdessä. Sitten lähdettiin Herra Ässän kanssa loppulomaksi perinteisesti Espanjaan. Pikkulikat jäi kotiin, sisarenipoika Kalle asui meillä likkojen kanssa ja piti heistä niin hyvää huolta. On onni, että meillä on Kalle! Koirahotelli, jota olen kehunut, Petvilla Sastamalassa, oli kiinni syyskuussa, kaksi ekaa viikkoa, kun isäntäväki lomaili. Likat ei päässeet hotellilomalle nyt tällä kertaa. Mutta niin kivaa heillä oli Kallen kanssa. Ihana kun saatiin Kalle meille, niin päästiin reissuun.

Nyt sitten mennään tässä jo syyskuussa pitkällä. Me tykätään syksystä paljon. Vaikka on satanut välillä,  ei meitä haittaa. Ollaan ulkoiltu, ja viime viikonloppuna saunottiin, istuttiin sateensuojassa mökkeröisessä. Herra Ässä teki tulet tulipesään. Mikäs siellä lämpimässä oli juoda teetä, ja vaan olla. Illalla grillattiin. Jotenkin luulen että tulevatkin viikonloput menee meillä samaa rataa.

Kivaa kun tänään paistaa aurinko. Me kolme akkaa oltiin pitkällä metsälenkillä aamupäivästä. Tilattiin likoille kampaajallekin aika, ens viikolla on taas siistit turkit. heillä.
Perinteet kunniaan, tässä lopuksi vielä kuvat pampuloisista; Von Pyppyset <3









Kommentit

Instagram

Suositut tekstit