Pasta uunifetasta, lehtikaalista ja kantarelleista


Uunifetapastaa Rouva Ässän tapaan. Piti minunkin kokeilla tätä vuoden hittipastaa. Eilen jo oli tämä suunnitelmissa. Torstaikin oli, bloksuun postituspäiväni. Olin katsonut sääennusteenkin alkuviikosta. Piti torstaina olla kirkkaampaa, aurinkoakin oli ennusteen mukaan luvassa. Mikä säkä, aattelin. Meinaan tämä harmaus ja päivänvalon puute tekee hippasta haastetta valokuvaamiselle. No ei se eilen ollut yhtään sen kirkkaampaa, eikä ollut sitä aurinkoakaan. Meni fiilis, enkä jaksanut kokkailla. Me syötiin eilen illalla pakastepinaattikeittoa. Tänään jaksoin; kokkasin ja kuvasin. Oli fiilis! Tänään meillä syödään pastaa. Hyvää pastaa! Tässä pastassa on jujuna uunifetan lisäksi ihana kastike. 

Mulla on ollut nyt pitkään salaattifiilis. Teen tosi usein ( lue joka päivä :-D) salaattia lounaaksi. Herra Ässäkin tykkää. Me ollaan kovasti tykästytty myös lehtikaaliin ja paahdan sitä uunissa. Rapea lehtikaali salaatissa on tosi hyvää. Siitä tullut meillä ihan vakiosetti salaattiin. Sitten mulla on oma herkku, salaatinkastike, joka minusta ihan mahtavan hyvää. Teen salaattikastiketta maanantaisin aina kunnon satsin. Riittää koko viikoksi aina. Tässä viime viikolla mua huvitti aika paljon. Katselin Soppa 365:stä lehtikaali-kantarellipastan ohjetta, ja sen maustekastike kuulosti tutulta. Melkein, ihan siis niin samaa kuin mun salattiikastikkeeni. Nauroin. Tämä ruoka ei voi olla siis huonoa. Tuumin. Ja niin mietin, että nappaan ohjeen talteen ja sovellan. Kantarelleja pakastimessa, jääkaapissa naapurista saatua lehtikaalia, kastikkeen aineksetkin löytyi. Pakastimesta löytyi myös hirvenjauhelihaa ja jääkaapista fetaa. Siitä sitten pastaa kokkaamaan. Keksin että tähän pastaan sopii erinomaisesti feta. Ja nimenomaan se kuuluisa uunifeta. 

Tämä ruoka oli helppo tehdä ja ihan sukkelan sutjakkaasti hommat sujui. 



Uunifeta-lehtikaali-kantarellipasta
( ohje on neljälle)

200 g fetajuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria 
n. 200g kantarelleja
200 g lehtikaalia
500g hirvenjauhelihaa ( voi jättää poiskin, meillä Herra Ässä tykkää kun pastassa on lihaa)
400 g pastaa

4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoetikkaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl sambal oelek-kastiketta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä tilkka ja rouhaise päälle mustapippuria. Laita feta uuniin 15 minuutiksi. Sillä välin kun feta on uunissa, paloittele kantarellit. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja revi lehdet pienemmiksi. Laita kantarellit ja lehtikaalit kulhoon. 
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja yhdistä kaikki kastikkeen aineet. Sekoita. 
Ota feta uunista ja laita uunivuokaan, fetan päälle,  lehtikaalit sekä kantarellit. Sekoita kastiketta ja kaada se uunivuokaan. Laita vuoka uuniin vielä 15 minuutiksi. 
Keitä pasta ja paista hirvenjauheliha. Valuta vesi pois pastakattilasta. Ota uunivuoka uunista. 
Kaada pastaa ja jauhelihaa tarjoilukulhoon, ja nostele pastan joukkoon lehtikaalia, kantarelleja ja lusikoi päälle kastiketta. Pienennä kulhoon pastan joukkoon myös ihanaa pehmeää fetajuustoa. 

Syömään! 


Me saatiin tässä hiljattain lehtikaalia naapureilta. Aikas ihanaa! He ovat innokkaita puutarhureita ja komeat on kasvimaat heillä. Satoa piisaa naapuriinkin, ja me tykätään! Innostuin aiheesta, ja päätin laittaa ens vuonna omallekin kasvimaalle lehtikaalia. 

Mietin tässä aasinsiltaa mäyrinkäisiin, lehtikaalista, naapureista, omasta kasvimaasta. Ontuvaa on, joten menen suoraan asiaan. Tai meniskö suoraan kuvaan. Perinteinen bloksupostin lopetus, kuva pikkulikoista. 
Väsyneistä metsänkävijöistä. Me on käyty nyt joka päivä Herra Ässän ja pikkulikkojen kanssa metsälenkki. Just ennen pimeän tuloa. Likat nauttii niin paljon, kun juoksevat metsässä. Jossa ihania, ihania hajuja ja kaikkia hauskoja juttuja. Elämä on, sanoo likat :-)







Kommentit

Instagram

Suositut tekstit