Viskipasta

 


Mainiota maaliskuuta ja viskipastaista torstaita! Postitan tauon jälkeen. Hoksasin että helmikuu helmeili päivien nauhana jo, enkä postittanut kertaakaan sen aikana. Nyt päätin samantien pistellä postia, kun ajatus putkahti. Näet mietin mitä meillä syödään huomenna. Ajattelin, että viskipastaa. Ja samantien pörähti sekin ajatus, että nyt Rouva Ässä liikettä sormien niveliin ja kirjoittamaan ohje bloksuun. 

Sopii toivoa, jotta saisin enemmän nyt posteja tänne aikaiseksi. Minä se kuulkaas nääsnääs olen lomalla, ja pitkää lomaa tässä pitelenkin. Ajatushan mulla oli Espanjaan pikkulikkojen kanssa mennä. Ottaa sellainen reissu, että koiruuksien ehdoilla. Ja kun ei ole siellä vielä liian kuuma likoille. Kirveleehän se pikkasen paljon ettei lomalla nyt sitten voi oikeastaan minneen mennä. Koitan ajatella, että loma on lomaa. Silti. 

Haaveilin taannoin tässä, että tekisin vodkapastaa. Luin tästä suositusta pastasta. Mutta meillä ei kirkasta viinaa koskaan juuri ole, ellei ole tekeillä meillä liköörejä. Mutta viskiä meiltä löytyy, lähes aina. Siitä se sitten lähti. Tomaattinen kastike ei iskenyt makuhermoon. Mielittelin tomaattia ja viskiä eikä oikein tullut mielikuvassa hyvää suutuntumaa. Mutta kermaa ja juustoa, sitä ajattelin ja sain suutuntuman. Meillä oli cheddaria jääkaapissa, parmesaaniakin kyllä makustelin. Päädyin cheddariin, koska sen parasta ennen- päiväys oli lähestymässä. Basilikaa olisin laittanut, jos meillä sitä olisi ollut. Timjamin ja salvian välillä kävin neuvottelun, niitä oli ikkunalaudalla molempia. Timjami oli valinta ja se ajoi kivasti asian. Terävöitin pastan chilillä. Ensin ajattelin, kokeilinkin, että laitan chilitahnaa kastikkeeseen. Ei toiminut. Terävyys puuttui. Pelastaja löytyi pakastimesta; jäädytetty chili ja siitä raastettu chilipöly. Testaapa! Toimi. 

Tein Viskipastaa lähes kaks viikkoa sitten ja nappasin kuvat. Meillä oli Teerenpelin Kaski-viskiä ja sitä käytin. Mieli teki nimetä tämä pasta Nocturnepastaksi, mutta en tohtinut. Kokkaillessa nimittäin tapailin Nocturnen sanoja, "Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu, kesäyön on onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu...." 

Kaski-viskistä se ajatusvirta lähti ja Nocturnepastanahan minä tätä Viskipastaa puhun. Meillä ollaan viskifaneja, erityisesti Herra Ässä ja Teerenpelit viskit on lähellä sydäntä. Maailman paras viskitislaamo on Teerenpeli. Aika komeeta! Luonnollisesti Kaskea sitten pastaamme sujahti, lisäsi vielä sitä sellaista kansallisromanttista tunnelmointiani, kun kyseessä on kotimainen viski. 


Viskipasta  (neljälle)

400g Penne-pastaa

1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli

oliiviöljyä

2 dl kuohukermaa

150g cheddarjuustoa raasteena

4 rkl viskiä

suolaa

pakastettu chili

tuoretta timjamia

Laita pasta kiehumaan ja mausta vesi suolalla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Kuumenna oliiviöljyä tilkkanen pannulla ja lisää valkosipuli. Anna valkosipulin pehmitä ihan pienen hetken ja lisää pannulle heti kerma sekä juustoraaste. Kuumenna. Sekoita kastiketta ja anna juuston sulaa. Lisää viskiä ja maistele onko kastikkeessa viskin makua. Lisää ripsaus suolaa. 

Valuta pasta siivilässä ja kaada se pannulle kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin. Ota pakastimesta jäinen chili ja raasta pastan päälle haluttu määrä chilipölyä. Viimeistele tuoreella timjamilla. 

Syömään! Me ostettiin keittiöön saarekkeen ääreen uudet jakkarat. Ollaan nyt muutaman kerran syöty saarekkeen äärellä ja meistä se on kivaa. Ja nuo uudet jakkarat on meistä tosi ihanat. Ihan samaa mieltä korkeista jakkaroista ei koko meidän perhe tosin ole. Arvanette keillä ei ihan positiivinen fiilis asiaan ole, eikä paljoa lämmitä lattialle heitä varten laitetut omat tyynyt. Kuka sitä lattialla, kun toiset saa olla korkealla... Kuvan tyypit liittyvät asiaan: 

Kommentit

Instagram

Suositut tekstit