JuustonaksukanaaTervehdys!
Aurinkoista päivää ja tervetuloa seuraani, sellaisia sinulle toivotan.
Juustonaksukanaisissa ruokatunnelmissa ollaan ja vähän Ässä-porukan kuulumisia päivitän.
Tein hauskaa ruokaa, tai näksypalaa, juustonaksukanaa. Tässä postissa siihen ohje.

Tässä on ollut sellaista juhlatunnelmaa. Juhlistimme kymmenen vuoden yhteistä taivalta. Olen siitä jo kertonutkin, että tämä vuosi on meille kymppijuhlavuosi. Sitten pidimme toisetkin juhlat, kun likat ovat taas tavoittaneet sen miten kuljetaan hihnassa. Hienosti.  Tästäkin usein kertonut olen, meillä tosiaan tuli kovasti takapakkia hihnakäytöksessä. Vetämistä ja rähjäämistä. Minä sitten otin oikein tiukan koulutusmoodin ja sinnikäs olen ollut. Se on kyllä sanottava. Henkisesti otti niin koville, kun yhtäkkiä likat alkoi temppuamaan lenkeillä, ja ei ollut mukavaa. Mutta selätimme vaiheen, joka liittyi minusta ikään, hormoneihin ja sattuipas siinä olemaan juoksutkin, molemmilla peräkkäin.
Mutta nyt on luottoa että hienosti taas mennään, ja pakahdun kuinka kivaa meillä taas lenkeillä on. Pitkät lenkit sujuu, ja niistä nautimme.
Juhlan paikka, sanoi Herra Ässä ja samppanjapullon kanssa kotiin tuli.
Kas kilistimme! Iloitsimme! Juhlimme!


Taannoisella Pietarin reissulla ainoat ostokseni olivat nuo kaksi pötköttelevää mäyrinkäisfiguuria. Ihan on meidän likat, ja asennotkin täsmää. Sillä lailla likat usein köllöttelee.


Juhliin ajattelin tehdä jotain sellaista hauskaa ja uutta. Ruokapuolella.
Meillä oli kaapissa puolikas pussillinen juustonaksuja. Mielin ne hyödyntää. Tapanani on kaapeilla ja pakastimella kollailla, kaikki aina hyödyntää. Kokkaan, ideoin niistä mitä löytyy.
No, kas löytyi kananpojan paistileikettä ja jääkaapissa avattu majoneesipurkki.
Viime vuonna Kalifornian reissulta jäi mieleen majoneesilla marinoitu kana, ja sitä olen käyttänyt metodina kotona. Niin nytkin.
Juustonaksukanaa (4:lle näksypaloiksi)

1 pkt kananpojan paistileikkeitä
suolaa
öljyä paistamiseen
2 dl majoneesia
1 prk ranskankermaa ( ei pakollinen, voit korvata sen lisäämällä 1dl majoneesia)
2-4 tl chipotle-tabascoa
1/2 pussillinen juustonaksuja
mustapiipuria
tuoretta basilikaa

Pilko paistileikkeet sopiviksi suupaloiksi. Ripottele paloille suolaa.
Sekoita majoneesi ja ranskankerma kulhossa ja lisää chipotle-tabascoa. Jos pidät tulisesta, lisää reilummin, mutta aloita lisäämällä teelusikallinen kerrallaan.  Kaada n.1 dl majoneesisekoitusta kanojen päälle. Lisää muutama ruokalusikallinen, jos tarve, jotta kaikki kanat ovat majoneesimarinadissa.
Anna marinoitua väh.30 minuuttia jääkaapissa.
Laita loppu majoneesi jääkaappiin. Maista onko tarve lisätä chipotle-tabascoa, ja lisää maun mukaan.

Kaada juustonaksut kulhoon ja muussa ne vaikka lihanuijan avulla.

Paista kananpalat kypsiksi kuumalla pannulla, öljyä ei paljoakaan pannulle tarvitse lisätä, koska majoneesissa ja ranskankermassa on rasvaa.

Ota loppu majoneesiseos jääkaapista ja laita pöydälle juustonaksumurukulhon viereen.
Kun kananpalat on kypsiä, pyöräytä palat yksi kerrallaan nopeasti majoneesissa ja sen jälkeen juustonaksumuruissa. Laita palat heti tarjoiluastiaan. Maista onko tarve tabascolle. Ripottele varoen kananpalojen päälle vielä tiraus chipotletabascoa ja samalla revi joukkoon tuoretta basilikaa.
Tarjoile heti.

Toki voit nopeuttaa loppuhommaa ja kipata kanat kerrallaan ensin majoneesin, sekoita, ja kippaa ne sitten juustonaksukulhoon, ja jälleen sekoita.
Nätimpiä paloista, jos niistä nyt nättejä saa, tulee kuitenkin kun yksitellen pyöräyttelee.
Juustonaksukanaa voi syödä haarukoin ja veitsin, tai sitten cocktailtikkujen kanssa näpsien. Tyyli vapaa.Olen aiemmin askarrellut sydäntikut ja käytin niitä jälleen. Sopi tähän juhlaan erinomaisesti.

Täällä ollaan kuulkaas lomatunnelmoisissa. Me aiotaan tänään mäyrinkäisneitien kanssa olla vaan. Lenkkeillään ja lueskellaan ruokaohjeita, pläänäillään mitä kokkaan Espanjassa. Sinne Herra Ässä ja minä suuntaamme lauantaina. Jätämme likat jälleen kotiin. Meille tulee meidän maailman ihanin hoitaja heille, asumaan ja elämään likkojen kanssa. Se helpottaa niin paljon oloa, ikävää, ja jättämisen tuskaa, kun tiedän että likoilla on hyvin. He pitävät kovasti hoitajastaan ja toisinpäin. Herra Ässän sanoin "tekee teille kaikille akoille, likoille ja sinulle, olla erillään". Taidetaan olla aika tiukasti kiinni toisissamme me akat :-D

Kolme viikkoa meinaillaan Espanjassa olla tällä kertaa.  Espanja <3
Olemme siellä lomailleet niin kauan kuin olemme yhdessä olleet.

Herra Ässällä on syntymäpäivä reissun aikana, ja ostin lahjaksi hänelle kaupunkiloman. Muutaman päivän olemme ensin Benalmadenassa, ja sitten lennämme Mallorcalle, Palman kaupunkiin. Siellä ollaan 5 päivää.
Ryanairilla oli niin edulliset lennot, että nauratti. Ette usko, kun kerron, että 25 euroa maksoin niistä! Pitihän se hyödyntää.
Muutoin olemme varmasti kotihuudeilla, Benalmadenassa. Sisareni Jaana tulee miehensä ja nuorimman poikansa Kallen kanssa myös. Juhlimme samalla Antin, sisareni miehen, keväisiä 50-vuotisjuhlia. Annoimme hänelle lahjaksi lahjakortin, ilta meidän piikkiin Malagassa.

Hyvin paljon ja niin kovasti odotan jo sitäkin, että näemme myös ystäviämme <3 ja saamme viettää aikaa yhdessä.
Rentoudumme, nautimme, annamme lämmön ja auringon antaa energiaa. Sydän ja sielu lepää.
Pitkä talvi ja kevät takana, ilman pidempää lomaa, joten nyt tuntuu siltä että ihanaa kun ollaan loman ovella. Saamme olla kahdestaan, saamme olla myös hyvässä seurassa ja ennen kaikkea, saamme olla vapaina, aikatauluitta. Tehdä mitä mieleen juolahtaa. Ja veikkaan että meillä juolahtaa ;-)

Tässähän tätä tarinaa taas oli, ja alkaa olla loppuhuipentuman aika, tälle postille.
Eikä ole bloksun loppua ilman Hilkkaa ja Kerttua. Eiks vaan!
Meidän pikkulikat!
Seuraavaa postia lähettelen Espanjan auringon alta! Voikaa hyvin <3
Rakkaudella,
Rouva Ässä

Kommentit

Instagram

Suositut tekstit