Aasialaiset lihapullat tahmakastikkeessa


Superhyvät, tahmaiset lihapullat näyttelevät pääosaa tässä bloksupostissa. Suosittelen testaamaan näitä ihania, mahtavia lihapullia. Ja ovat vielä ihan nopeasti touhuttavissa. Koko tämän aterian valmistamiseen ei kauaa kuule nokka tuhise. Se on aina plussaa, kun ruuan valmistaminen on nopeaa. Sekä helppoa!
Terveisiä siis täältä Ässälästä! Tahmaisia terveisiä!


Kevät, valoisat päivät ja aurinko saavat ihmeitä minussa aikaan. Mieli on niin paljon virkeämpi ja fiilis aurinkoinen. Kesää kohti.
Meillä suunnitellaan terassihommia. Takapihallemme. Kesäkeittiötä nyt vihdoin tuumaamme, että teemme. Herra Ässä itse meinailee rakentaa. Minä kannustan. Pidän juoma- ja ruokatarjoilusta kyllä huolen. Ja autan missä pystyn.
Tiukkaa budjetointia tehty. Ilmalämpöpumppu pitää nimittäin uusia myös. Joten matkasäästön vie se tyhjäksi.... Saas nähdä, taitaa siirtyä edellisessä postissa kertomani Ranska-Espanja - reissu ensi vuoteen. Ilmalämpöpumppu verraton, tärkeä. Sen uusimme. Kesäkeittiö haaveissa ollut niin kauan, sen nyt rakennamme. Joten taitaa olla matkahaaveen aika väistyä.
Minuahan  reissun siirtyminen surettaa kovasti. Paljon.
Vaikka ihana se terassi on, kesäkeittiöineen vihdoin saada.
Jotain lohturuokaa piti sitten touhuta. Lohtua ruuasta kahdella tapaa. Kokkaamalla sain hyvän mielen. Kokkaamalla sain hyvän lohturuuan. Se niin totta, että hyvä ruoka, parempi mieli. Tahmapullat siivitti kesäkeittiöhaavetta voitolle, ja matkahaave on taka-alalla. Sellainen voima on hyvällä ruualla, hyvällä mielellä!

Muistin tahmaiset lihapullat, joita aikanaan testasin. Tuumasin että teen uudelleen, jos hyviä. Myös kuvaan sitten bloksuun. Netistä löysin joskus ohjeen tähän kastikkeeseen. Kirjasin ylös. Tuunasin sitä tietysti itse. Omaa twistiä, omaa twistiä.

Tahmaiset lihapullat nuudelisalaatin kanssa ( 4:lle)

500g jauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
pieni ripaus sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

seesaminsiemeniä
korianteria
chiliä

Tahmakastike:

1 dl Hoisin-kastiketta
0,4 dl riisiviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl tuoretta inkivääriä ( valmistahna käy oikein hyvin)

riisinuudeleita
kiinankaalia
paahdettua paprikaa ( paprikasuikaleita purkista valmiina)
pakastettu chili

Ota jauheliha n.puoleksi tunniksi- tunniksi pöydälle ennen kuin touhuat siitä lihapullia.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita jauhelihaa lukuunottamatta kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään. Lisää sitten jauheliha ja vaivaa käsin nopeasti taikina. Riittää että ainekset ovat sekaisin.
Pyörittele pullat käsin ja paista pannulla öljyssä pulliin kaunis pinta. Tuuppaa pullat uuniin paistumaan, n.10 minuuttia.

Tee tahmakastike. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen, purista joukkoon myös valkosipulit.

Keitä nuudelit pussin ohjeen mukaan.
Pilko kiinankaali.
Nosta lihapullat uunista, ja anna niiden hetki jäähtyä.
Asettele nuudelit ja kiinankaalit tarjoiluvadille. Pyörittele lihapullat tahmakastikkeessa, nostele ne nuudelisalaatin päälle. Ripottele seesaminsiemeniä ja korianteria.

Ota pakastettu chilipalko pakastimesta ja raasta lihapullien ja nuudelisalaatin päälle vielä tuoretta chilipölyä. Ässävinkki! Chilipalko pakastimeen, raastamalla jäisestä chilistä saat ruokaan hauskaa chilipölyä.

Laita kastike pieneen kulhoon ja tuo tarjolle pöytään.
Syömään!



Tällä viikolla ollaan vaihdokkain Herra Ässän kanssa Helsingin residenssissä ja kotona. Minulla alkuviikosta menoja kotipuolessa, ja loppuviikosta Helsingin puolessa. Niinpä Herra Ässä asusti itsekseen alkuviikon Helsingissä. Nautti kun sai nukkua aamuisin pidempään. Ja kulkea lyhyen työmatkan ratikalla ja metrolla. Tai kävellen.
Minä asustin mäyrinkäisneitojen kanssa alkuviikon kotona. Lenkkeltiin ja harkkailtiin koirien kohtaamista. Osittain onnistuimme, osittain pukkasi pientä rähjää. Mutta harkkaamme iloisin mielin ja lenkkeilemme paljon. Loppuviikoksi siirryin sitten Helsinkiin. Keskiviikkona ja torstaina tapaan ystäviäni. Perjantaina tapaan Otavamedian muita bloggareita yhteistapaamisessa. Aikas hauskaa!

Tässä eräänä iltana viestin ystäväni kanssa. Hän kertoi ettei raaskia nousta sohvalta, vaikka hällä nälkä. Koska hänen koirulinsa nukkui sylissään. Tuumasin hälle, että taidan tietää mistä hän puhuu. Minulla oli samanlainen tilanne. Ja tässä siitä todiste. Mäyrinkäisneidit, pikkulikat massuni päällä sohvalla. Toinen uppisten unessa. Toinen vaipumassa....



Kommentit

Instagram

Suositut tekstit