Grillatut espanjalaiset kanarullat
Saanko esitellä lempiruokani; espanjalaiset kanarullat <3. Joita kääröiksi kutsun.
Ihanaa vuohenjuustoa ( tai manchegojuustoa), raikasta purkkipaprikaa, serranokinkkua, valkosipulia, tomaattia, basilikaa.... Hmmh.... Söisin kääröjä aina, joka päivä ja monta. Usein meillä syödäänkin, vaihtelen vaan juustoa; tuntuu kuin söisi aina eri ruokaa!
Kääröjä touhusin Espanjassa aikanaan. Siellä on syntynyt niin moni herkkuruoka, joka jäänyt meillä Rouva Ässän kokkauslistoille. Nämäkin kanarullat, kääröt, syntyivät jämistä, ajatuksella mitä kaapista löytyy. Parasta kokkausta se! Korkkaan viinin, ja silmäilen kaappeihin...
Haikeissa fiiliksissä nyt tämän kerran kanarulliani kokkasin. Sydämessä on ikävän mötti. Mietin postitanko lainkaan nyt espanjalaisista kääröistäni. Kun niin haikeaa on. Koska taitaa se vaan toteutua, se uhoaminen ettemme loppuvuodesta reissaa. Kesäloma vietetään kotona. Kovasti ikävöin Espanjaan.
Mutta matkakukkarossa on nolla euroa. Pihasauna ja kesäkeittiö olivat hankintoina niin kalliit, että tyhjää ammottaa matkakukkaro. Niin se vaan on tunnustettava. Vaikka kyllähän sekin myös houkuttaa; loma kotona. Pihasaunoen, kesäkeittiössä istuskellen, kokkaillen. Me ei olla koskaan oltu lomalla kotona Herra Ässän kanssa. 11 vuotta on yhdessä oltu ja tänä kesänä koittaa meille uus juttu kimpassa; kesälomalla kotona.
Huomenna laitan joka tapauksessa Eurojackpot- rivejä vetämään. Jos olisi sen jälkeen elämä ikuista kesälomaa! Ja pääsisin syksyllä Espanjaan.
Sitä ennen kuitenkin tässä ihan arjessa, todellisuudessa touhuan, ja postitan ohjetta mun ihan lemppariherkkuun.
Espanjalaiset kanarullat ( 4:lle)
8 kananpojan paistileikettä
purkillinen paprikasuikaleita
4 valkosipulinkynttä
tilkkanen öljyä
suolaa ja mustapippuria
2 pötköä vuohenjuustoa tai paketillinen manchegojuustoa ( toimii myös fetan kanssa)
8 tomaattia
1 paketti serranokinkkua
tuoretta basilikaa
Ota paistileikkeet jääkaapista ja "avaa" ne leikkulaudalla.
Kuori ja pilko valkosipulit, laita pieneen kuppiin ja kaada päälle tilkkanen öljyä. Suolaa ja mustapippuria joukkoon.
Siivuta juusto.
Lusikoi leikkeiden sisään valkosipulia, suikaloitua paprikaa, ja sujauta mukaan vielä juustoa. Taita leikkeleet kiinni.
Viimeisenä kiedo serranokinkkusiivut tiukasti kanarullien ympärille. Parhaiten onnistut, kun laitat kinkunsiivun leikkuulaudalle. Sitten asetat leikkeen kinkun päälle siten, että sen avattu "saumakohta" jää kinkkusiivun "sisään". Näin paprikat ja juusto ei valu grilliin.
Grillaa kanaleikkeitä ensin suoralla lämmöllä ja sitten epäsuoralla lämmöllä, yhteensä n. 25 minuuttia.
Grillaa rullien kanssa tarjolle lempparikasviksiasi.
Kanarullat valmistuu mainiosti myös uunissa.
Paista kanarullia kuumalla pannulla öljyssä muutamia minuutteja.
Puolita tomaatit ja laita ne uunivuuan pohjalle. Nostele kanarullat tomaattien päälle.
Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoile vihreän salaatin kanssa, maistuu myös ihanalta kermaperunoiden kera!
Syömään!
Yhtäkkiä heittikin kovasti hellettä. Alkuviikosta vasta lupaili lämpöä. Ja nyt on lämmin.
Mäyrinkäisneitien kanssa lenkkeilin jo aikaisesta aamusta. Jos meinaa lenkkeillä, on kaikille kolmelle akalle paras aika aamusta, kun ei ole vielä kuuma.
Muuten ovatkin likat viihtyneet tänään paljolti sisällä, ilmastoidussa kodissa. Kyllä me hetken aikaa aamupäivästä oltiin ulkona. Ja nautittiin löhöillen lämmöstä. Vaan ei kauaa jaksettu olla. Ilmastointi on kyllä niin paras asia. Me uusittiin nyt keväällä ilmastointivehjes, ja nyt siitä vallan iloitsen. On tehokas! Likat menee ilmastointivehkeen alle usein, niin on siinä ihanan viileä kölliä.
Ja ei postin loppua ilman kuvia likoista. Herra Ässä kuvasi.
Kommentit
Lähetä kommentti