Parmesaanikanaa ja salvia-sitruunakastike



Meillä syötiin tänään lounaaksi parmesaanikanaa. Se valmistui tosi näppärästi uunissa. Helppoa ja hyvää. Plussana se, että on vallan nopska valmistaa. Salvia-sitruunakastike saa samat maininnat. Kanavartaiden kanssa sujautin samalle uunipellille kirsikkatomaatteja. Lounas ilman suurempia hiilareita oli siinä. Istuimme Herra Ässän kanssa vastakkain ja näpsimme sormin. Dippasimme kananpaloja kastikkeeseen. Ihana, ihana lounas!


Minulla on salviaa iso puska ikkunalla keittiössä. Kastikkeen ajatus lähti siis sen pohjalta. Haluan hyödyntää koko puskan. Kiva fiilis, kun nyt sain käytettyä salvian jämät. Koitan aina katsoa ruokahommat sen mukaan, että käytän kaiken. Sitten voin sujauttaa aina matkakassaan pikkasen, kun olen keittiötouhuissani ollut säästeliään kekseliäs. Se on hauskaa puuhaa, kekkailla jämistä herkkuja.


Parmesaanikanaa ja salvia-sitruunakastike (kahdelle)

400g broilerin sisäfileitä
40g voita

0,5 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
1 dl parmasaanijuustoa raastettuna
mustapippuria

Laita varrastikut hyvissä ajoin ennen ruuanvalmistusta kylmään veteen.
Ota broileri huoneenlämpöön ja samalla laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota uunipelti valmiiksi, ja laita siihen leivinpaperi.
Sulata voi pienessä kasarissa ja kaada se matalaan kulhoon.
Sekoita toisessa matalassa kulhossa korppujauhot, suola, mustapippuria ja juustoraaste.
Jätä raastetta vähäsen vartaiden viimeistelyyn.

Kasta broilerin sisäfile ensin voihin, sujauta se sitten varrastikkuun ( 2 filettä/tikku) ja pyörittele korppujauhoseoksessa. Asettele varrastikut sitten uunipellille.

Ripottele loput juustoraasteet jokaisen vartaan pinnalle.
Laita pellille mukaan kirsikkatomaatteja.
Paista uunissa, n. 30 minuuttia.


Salvia-sitruunakastike

2 rkl voita
2 dl vettä
2 rkl kanaliemifondia
1 rkl hunajaa
suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl kermaa
0,5 dl sitruunamehua
tuoretta salviaa
maissijauhoa (n.1-rkl) + tilkka vettä
mustapippuria

Laita voi pieneen kattilaan ja anna sen sulaa. Kun voi on sulanut, lisää vesi ja kanafondi. Sekoita.
Seuraavaksi kattilaan lisätään hunajaa ja suolaa, taas sekoitetaan.
Anna kiehua hetken aikaa, ja pienennä sitten hellan höökiä reilusti.
Kuori kaksi valkosipulinkynttä ja purista ne kastikkeen joukkoon. Lisää kerma. Anna kastikkeen makustua hellällä hellan höökillä hetken aikaa.
Suurusta kastike; sekoita maissijauhoa vesitilkkaan ja kaada seos hitaasti kattilaan, koko ajan sekoittaen.
Lisää sitten vielä tuoretta salviaa ja viimeisenä sitruunamehu. Sekoita ja anna kastikkeen hetken makustua.
Päälle vielä ripsaus mustapippuria.

Tarjoile heti. Syömään!


Ihana aurinko, ihana lämpö, ihana kesä. Ihana lounas.


Juhannus on ihan kulman takana.
Kävin eilen jo kaupassa, vältän siis ruuhkat. Tänään vielä haen Reko-piiristä tilaamani ostot; kalaa ja lihaa. Sitten voi meidän juhannus alkaa. Ollaan kotosalla. Saunotaan varmasti, syödään hyvin ja ollaan vaan. Herra Ässä varmasti koittaa terassin rakentamisessa edetä. Pitkä, vapaa viikonloppu. Sellainen juhannus on meillä tulossa.

Mäyrinkäisneidit saavat varmaan uima-altaansa. Luulen että haen altaan varastosta ja likat saavat uida. Samalla kun kastelen kasvimaani, täytän likkojen uima-altaan. Mieluisaa puuhaa. Meille kaikille akoille.
Tuossa kuvassa alla likat odottavat aamulla nakruhommia. Ovat justiinsa syöneet aamuruaan. Kertulla korvat takana. Hän on hauska, aina viskaa korvalehdet taakse, kun syömäpuuhiin ryhtyy. Ei sitten korvalehdet vahingossakaan näin kastu piimään. Fiksu likka.

Heiii, hyvää juhannusta!




Kommentit

Instagram

Suositut tekstit