Chili con carne - slidersit



Tervetuloa seuraani <3, täällä postittelee Rouva Ässä!

Tänään pistin hellan höökille muhistelemaan ja maustumaan Chili con carnen.
Innoittajana toimi eilinen kokous, jossa lyötiin asioita lukkoon ja sovittiin pelimerkkejä.
Paikallisella puutarhalla, Iittalan Puutarha, järjestetään syyskuussa (21.9.) Chilicon Iittala-tapahtuma. Rouva Ässä lupautui mukaan.
Vohveleita paistan ja hodareita tarjoilen. Punaisena lankana chili. Varsin punainen onkin. Se lanka.
Olen aikas innoissani ja tohkeissani. Jännittääkin! Tunnelmallinen, kiva, pieni kylätapahtuma meillä ajatuksissa. Veikkaan, vahvasti, että sellainen me aikaansaadaan.

Testailin vähän tänään makuja syyskuulle.
Herra Ässä ottaa usein Espanjassa tapaksina sliderseja. Tiedäthän, sellaisia minihampurilaisia. Ja niitä  minisämpyliäisiä kun meillä oli kaapissa, se oli siinä se ajatus iltaruuasta.


Chili con carne ei minun ykkössuosikki oikeastaan ole. Se kaipaa raikkautta. Rouva Ässän chilissä on raikkautena chilimajoneesi. Kuinkas muuten. Ja yhdistelmä kuulkaa toimi. Siinä yksi hyvä idea vohvelin täytteeksi syyskuulle.
Ans katsoa mitä sanoo Herra Ässä. Tykkää. Toivon ja luulen.

Huomenna on viimeinen työpäivä ennen lomaa myös Herra Ässällä. Minä jäin jo keskiviikosta lomalle. Eilen oli ekku lomapäivä. Aikas kivaa. Tänään vielä Herra Ässä Helsingissä. Ajattelin että kun kaartaa kotipihaan, huhuilen hänet suoraan takapihalle. Mökkeröiseen olen kattanut meille iltapalan. Punaviiniä sallitaan lasilliset. Ihan jo niin likilähellä olevan loman kunniaksi.




Chili con carne

voita paistamiseen
600g jauhelihaa
1 kokonainen chili
1 sipuli ( voi jättää pois)
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
2 tl kuivattua meiramia
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
1 prk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 dl punaviiniä ( voi jättää pois)
3 rkl ruokosokeria
1 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tlk valkoisia papuja tomaattiliemessä

chilimajoneesia

Kuori ja hienonna (sipuli ja) valkosipuli. Hienonna chili.
Laita kasari hellan höökille, voi kasariin sulamaan ja kypsennä hetki sipuleita. Jos jätät sipulin pois, lisää valkosipuli vasta jauhelihan jälkeen.  Lisää kasariin jauheliha ja anna paistua.
Lisää sitten kaikki mausteet ja anna mausteiden maustaa jauheliha kunnolla. Sekoittele.
Lisää sitten chili ja tölkkitomaatit sekä punaviini. Anna muhistella. Vähennä hellan höökiä.
Sekoittele ja lisää sokeri, vesi sekä tomaattimurska. Kiehauta nopeasti.
Lisää lopuksi pavut tomaattikastikkeineen.
Maistele, lisää tarpeen mukaan sokeria ja suolaa.

Keitä chilin kaveriksi riisiä tai tarjoile se Sloppy Joe- kastikkeen tapaan hampurilaisen (minihampsukin kiva) välissä.
Huiskaise ruuan päälle chilimajoneesia.

Syömään!


Olen aika tohkeissani ja onskuponskuna. Ens viikko lomalla, kotona. Tehdään mitä huvittaa, tai jos ei huvita, ei tehdä. Luulen että meille tulee kiva loma.
Me aloitetaan yhteinen loma Herra Ässän kanssa siten, että ajellaan viikonloppuna meille rakkaiden ystävien mökille. Likat tulee mukaan. En äkkiseltään kekkaa kivempaa!
Aikoinaan joskus tuumailin että jos ystävämme joskus koskaan milloinkaan raaskivat luopua ihanista rottinkituoleista, jotka heillä on rantasaunalla, niin täällä on ottaja. Ja tiedättekö. Nyt ottaja saa ne! Keräilen erilaisia rottinkituoleja mökkeröiseemme. Nämä ovat ihan just passelit kokoelmaan.
Tuolit ei vaan taida mahtua Bemun kyytiin nyt kun likat matkaan lähtevät. Heidän häkkäräinen vie tilan tuoleilta. Sovittiin sitten vastakyläily. Ystävämme tulevat meille syksyllä ja saan tuolit heidän kyydillään. Melkein kyllä suunnittelen ottavani narua ja peitettä matkaan, jos sitoisin tuolit vaikka Bemun katolle....

Me otettiin tänään elämäni päivänsäteiden kanssa pienet tirsat. Keskellä päivää. Arvaathan keistä puhun. Kyllä vaan, mäyrinkäisneideistä. Pikkulikat on ihan onnessaan kun käperrytään peiton alle kimpassa.
Vakipaikat heillä aina mihin käpertyvät. Päivätirsukset silloin kun huvittaa on kyllä loman ihan parhaita puolia.
Me meinataan lomalla tehdä pieni retki likkojen kanssa. Toissa viikonloppuna oltiin lentokentällä.
Tässä alla kuva sieltä. Ihana paikka, koneet laskeutuu ihan siitä päältä. Tällättiin paikalle kun kaikki isot koneet (Finnairin isoimmat) tulevat jonossa iltapäivällä. Likatkin tykkää olla siellä, koska heistä on hauska juosta uudessa paikassa, ja haistella kaikkia uusia ihania hajuja. Ja onhan se jännää kun koneet laskeutuu ihan siitä että melkein hännän päällä koskettaa.

Kuva: Jani Samuli



Kommentit

Instagram

Suositut tekstit