Mansikkatrifle


Rouva Ässän seurassa - blogi täytti viikolla, 8.8. tarkalleen ottaen, 4 vuotta!
Aihetta juhlaan on! Kunniaksi sen touhusin Mansikkatriflet.


Edelleen niin hyvin kovin paljon tykkään bloksutella.
Kirjoitella, kuvitella, kokkailla, kapsahdella kauhaan ja kapsahdella Herra Ässän kaulaan. Pikkulikkojen kanssa kekkaloida. Maailmalla matkailla.
Sitähän se on, tämä minun, Rouva Ässän, elämä.

Olisi kyllä ihanaa, jos aikaa olisi enemmin tälle bloksutouhuskaiselle. Sen ajan puitteissa touhuilen blogia mitä ehdin. Ihanaa tämä touhuilu on, blogissa ja elämässä!
Pääsääntönä elämässä pitelen sitä, että olisi hyvä mieli. Aina ei ole, mutta kurssia koitan siihen kääntää, niin paljon kuin kompassi aina myöten antaa. Hyvää kohta, iloa kohti.

Toivon, että olet seurassani viihtynyt ja viihdyt edelleen tulevassakin <3
Hyvä mieli on se juttu; sitä tykkään, jos bloksustani saat. Niin ja vinkkejä ja vihjeitä kokkaustouhuihin. Kuten tämänkin raikkaan, helpon ja nopeasti valmistuvan mansikkaherkun.

Mansikkatrifle (8 annosta)

6 kuivahtanutta korvapuustia
25 g voita
500g mansikoita
1 dl sokeria
1 dl Cointreau-likööriä
3 dl kuohukermaa
250g mascarponejuustoa

Leikkaa korvapuustit reiluiksi palasiksi. Paista ne voissa. Perkaa ja paloittele mansikat.
Laita kulhoon mansikat, sokeri ja likööri. Sekoita varoen.
Vaahdota kerma ja lisää mascarpone joukkoon. Vatkaa huolella juusto ja kerma sekaisin.
Nostele tarjoilumaljaan kerroksittain korvapuustin paloja, mansikkaseosta ja kermavaahtoa.
Päälle vielä ripsaus sokeria.Herra Ässä viimeistelee mökkeröistä. Minä yllätin hänet näillä Mansikkatrifleillä. Hyvä pidellä taukoa, sillä Herra Ässä laittaa huopakatteita. Kuumahan siellä mökkeröisen katolla, mustien kattohuopien hehkussa.
Kuohuviini oli kuvissa, tunnustan, kuvausrekvisiittana. Poksautellaan sitten kun Herra Ässä on turvallisesti  katolta pois, maan tasalla.
Se on bloggaajan miehen osa kuulkaa sinänsä kiva, ja sinänsä ei. Nytkin hän respu joutui odottamaan, jotta sai hänelle tekemääni mansikkaherkkua. Kun ensin piti ne kuvat. Ottaa. Muutama uudelleen asettelu ja muutama kameran säätely, muutama kokeilu, ja siitä se sitten sujui. Kuvaaminen.
Aina kyllä parhaani teen, että Herra Ässä viihtyisi. Nytkin kysyin ottaako oluen vaiko vichyä, ja tauolle määräsin. Istumaan varjoon. Olonsa koitin kivaksi tehdä odottaessakin.


Ensi viikko, kokonaan, vielä töissä. Herra Ässällä nimittäin.
Minä livistän jo keskiviikosta lomalle. Sitten lomaillaan 3 viikkoa yhdessä. Minä sen neljä viikkoa kaikkiaan. Neljää meinailtiin kimpassa, mutta Herra Ässä päätti jättää lomaa talveen. Mainio päätös, mainio päätös! Jos nääs sitä jotain matkaseikkailua kekkaillaan ;-)

Uskollisesti bloksuni lopuksi vuoron parrasvaloissa saavat mäyrinkäisneitoset; Hilkka ja Kerttu. Heille kuuluu mainion mukavaa. Oltiin viime viikonloppu Helsingin hulinoissa kimpassa. Käytiin lentokentälläkin katselemassa lentokoneita ja haistelemassa uusia tuoksuhajuja. Siinä kiitoradan kupeessa on kiva niitty, sinne kiivettiin. Koneita ihailtiin. Likkoja lähinnä kyllä kiinnosti kaikki ihanat niityn hajut. Niiden perässä me sitten mentiin.
Kesälomalle suunnitelmissa reissu ystävien mökille, likat eritoten kutsuttiin mukaan. He jo laukkunsa ovatkin pakanneet. Lisäsuunnitelmana meillä myös muutakin retkeä likkojen kanssa. Saaristo houkuttaa, Turun saaristo. Katsotaan nyt sinnekö suunnataan vaiko jonneen muualle. Lofooteillehan minun mieleni tekee ajella, mutta sitten ei jäisi aikaa nauttia uudesta terassista, mökkeröisestä ja saunoa. Eli olla kotona. Toiste sitten sinne, Lofooteille. Nyt on halu olla lomalla kotonakin. Näiden meidän maailman ihanimpien mäyrinkäisneitien kanssa.
Kommentit

Instagram

Suositut tekstit