Mausteinen kanapata


Mausteinen kanapata, siinä on ruoka, jolla tänään hellin Herra Ässää. Tällainen lämmin, mausteinen pata on omiaan tähän vuodenaikaan. Lämmittää vatsaa ja mieltä, tämä ihana pata.
Marraskuussa tässä jo ollaan, kuukauden eka torstai.
Ja torstai tarkoittaa Rouva Ässän kalenterissa, että sulla ja mulla on treffit! Torstaisin pyrin, joka toinen viikko, treffaamaan sinua.
Tervetuloa siis seuraani <3

Minulla on kova ikävä Espanjaan.
Keittiössäni, köökkisessäni kun kokkailen, ikävän kartoitusta koitan. Tämä mausteinen kanapata on makumuisto Espanjasta. Kanan tilalla vaan oli kania.
Nytpä en kauppahalliin päässyt, kania ostamaan, kanaa kekkasin tilalle.

Meillä on tässä haaveissa, että vielä tänä vuonna ehtisimme, edes piipahtamaan, Espanjassa. Jos joulukuun alussa tai lopussa. Sitä kovaa ikävää liennyttämään.
Toisaalta monesti on meillä puheissa vilahtanut myös sellainen kaupunki kuin Ateena. Haaveena olisi. Herra Ässä Ateenaan mielii ennemmin, enkä minäkään vastahankaan ole.
Vissiin me tässä saadaan päätettyä, jossain kohtaa, mennäänkö. Ja jos, niin minne. Olisi ihana tässä vuoden lopulla piipahtaa maailmalla.
Tämä kuluva vuosi ei ole ollut mun lemppari. Haaveilen, että saisin vuoden loppuun kivan reissun, joko Málagassa tai Ateenassa. Vuosi päättyisi siis ihanasti. Nostaisin maljan maailmalla, uudelle ja varmasti paremmalle tulevalle vuodelle, Herra Ässän kainalossa.


Mausteinen kanapata ( Neljälle)

500 g kananpojan paistileikkeitä
50 g voita
2 porkkanaa
1 appelsiini
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
3 neilikkaa
0,5 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl inkivääritahnaa
1 kanelitanko
8 dl vettä
mantelilastuja
granaattiomenan siemeniä ( pakasteenakin löytyy ja on varsin kätevä juttu)

4 dl Basmatiriisiä

Jogurttikastike
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa tai minttua
mustapippuria

Huuhtele riisi kylmässä vedessä ja jätä se likoamaan kylmään veteen.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli.
Raasta appelsiinista kuoren oranssi osa. Laita raaste sivuun.
Purista appelsiinista mehu talteen.

Laita laakea pata tai pannu hellan höökille. Sulata padassa voi ja laita paistileikkeet paistumaan. Lisää kaikki mausteet pataan paistileikkeiden päälle. Anna hetki paistua, ja käännä sitten paistileikkeet.
Lisää appelsiinimehu ja vesi. Ja porkkanapalat.
Valuta riisi ja lisää pataan.
Anna padan kiehahtaa. Sekoita. Hiljennä hellan höökiä ja peitä pata kannella. Anna padan porista n. 15-20 minuuttia.

Tee padan poristessa kastike.
Sekoita jogurttiin appelsiinikuoriraaste ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla tai mintulla sekä mustapippurilla.

Paahda mantelilastut kuivassa, kuumassa pannussa.

Nosta kanapata pöytään, ripottele pinnalle mantelilastut ja granaattiomenan siemenet.
Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.



Tässä vieressäni, kirjoitteluapureina, minulla on kaksi mäyrinkäisneitiä. Kuinkas muuten. Ei bloksupostia ilman Hilkkaa ja Kerttua.

Me oltiin eilen ja tänäänkin sellaisella kivalla ulkoilukeikalla, että pistettiin pitkät (tosi pitkät) hihnuskat ja juoksenneltiin siis vähän niinkuin huijaten, muka vapaina. Likat niin nauttii, saavat mennä ja haistella, leikkiä ja välillä juoksevat luokseni iloisina, onnellisina. Se jos mikä antaa niin hyvää mieltä, kun näkee miten onnellisia nämä mun pienet aarteet on.
Kirpsakka pakkaskeli ja jos pikkasen aurinkokin paistaa, kuten eilen paistoi, ulkoillaan pitkään kimpassa, niin ai että me akat tykätään.
Meidän täytyy likkojen kanssa mennä joku päivä tässä takkiostoksille.
Uudet takit on tarpeen, talvi tulee kovaa vauhtia. Samalla päivitän uudet valjaat heille. Saas nähdä mitä väriä neidit valkkaa :-D
Varasin tuossa justiinsa likoille ens helmikuulle hotelliloman. Me lähdetään Herra Ässän kanssa reissuun, ja likatkin pääsee hotelliin.
Petvillaan, Sastamalaan, likat taas menee. Huone on varattu :-)
Se on meille puoli reissua se, kun tietää että likoilla hyvä. Ja kun pitkä reissu tulee, meille ja heille. Tuttu paikka, ja heillä on kivaakin tiedossa. Tottahan likat pääsee taas myös leikkimaahan!

Loppuun tuttu juttu. Kuva likoista. Tosin nyt vain Kertusta.
Kännykkäräpsäys.
Pikkulikka vetelee tirsoja sohvan nurkassa.

Voikaa hyvin ja ottakaahan viikonloppuna "Kerttu"-rennosti!
<3:lla Rouva Ässä





Kommentit

Instagram

Suositut tekstit