Pihin emännän pihvi -lehtipihvi jauhelihasta


Lehtipihvi jauhelihasta; varsinainen huijarin pihvi tämä. Ja pihin emännän mieleen myös.
Tammikuu on meillä budjettikuukausi. Tarkoittaa sitä että suunnittelen ja mietin säästöbudjettia. Koko vuodeksi.
Matkahaaveet kun käydään läpi, mietitään vuoden lomia ja matkoja, on paikallaan touhuilla säästöbudjetti.
Siispä Rouva Ässä laati suunnitelman; miten piheilen arjessa ja silti kokkaan gourmeeta.
Pihin emännän pihvit on siksi täydellinen ruoka! Ne sopii säästösuunnitelmiini, ja onhan nämä pihvit vaan kertakaikkiaan niin hyviä!


Olen Pihin emännän pihvit - nimen antanut itse, mutta netissä näiden pihvien nimenä kulkee myös muita. Alunperin löysin tämän idean netistä, ruotsalaisten metsämiesten jakamana. Hirvenjauhelihasta tekivät pihvejä. Iloitsin löydöstäni, sillä nämä pihvit on niin helppo tehdä ja ovat niin hyviä.
Samalta sivustolta bongasin myös vinkin punssista, jonka otin heti osaksi ruoanlaittoani. Veikeä "mauste" ja sopii esim.palsternakan kanssa mainiosti.
Maustoin punssilla nuo lehtipihvin alla olevat kermaperunatkin.
Herra Ässälle pihvi kermaperunoilla ja herneenversoilla, minulle uunitomaateilla ja herneenversoilla.



Pihin emännän pihvit ( 4:lle) 

600g jauhelihaa
oliiviöljyä ja voita
suolaa ja mustapippuria

Jaa jauheliha 4:ään osaan. Laita yksi jauhelihapallo kahden leivinpaperin ( tai tuorekelmun) väliin ja kaulitse mahdollisimman ohueksi pihviksi. Mitä isompi ja ohuempi, sen parempi, koska pihvi kutistuu ja turpoaa paistaessa.
Tee kaikki 4 pihviä ja laita ne kohmettumaan pakastimeen puoleksi tunniksi. Tämä jippo helpottaa pihvin paistamista ehjänä.

Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka öljyä ja nokare voita. Pannun täytyy olla tosi kuuma. Nosta pihvi varovasti pannulle (kohmeinen pihvi helpompi käsitellä) paistumaan. Käännä pihvi ison lastan avulla, kun nesteet nousevat pihvin pintaan. Tämä tapahtuu hyvin nopeasti. Ässävinkkinä!

Tarjoile pihvit maustevoin kera, ja perussettiähän olisi ranskalaiset ja ketsuppi.
Vaihtoehtoisesti voit tehdä:

Rouva Ässän punssiperunat

1 kg perunoita
voita
suolaa
4 dl kermaa
2 rkl punssia
parmesanjuustoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese perunat ja kuori ne tai jätä kuorimatta ( minä teen kermaperunat aina kuorineen).
Viipaloi tai kuutioi perunasta tasakokoisia paloja. Huuhtele perunat kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperilla painellen.
Voitele iso uunivuoka voilla ja laita perunat uunivuokaan. Mausta perunat suolalla.
Raasta joukkoon hieman parmesaania ja sekoita.
Sekoita punssi ja kerma keskenään ja kaada seos perunoiden päälle.
Paista uunissa n. 50 minuuttia, kunnes perunat on kypsiä.


Ihana kun on ollut aurinkoisia päiviä. Hyvin mielin tässä pöristellään.
Ollaan lomatunnelmoisissa. Jäin lomalle jo, ja Herra Ässä vielä loppuviikon töissä. Sitten 2,5 viikon loma. Meillä kaikilla tässä perheessä.
Mäyrinkäisneitien reppu pakataan myös. Likat lähtevät hotellilomalle PetVillaan, Sastamalaan. Me Herra Ässän kanssa lennämme sinivalkoisin siivin Dominikaaniseen tasavaltaan.
Matkakohdetta loppusyksystä Herra Ässän kanssa mietimme. Vaihtoehtoja oli muutama. Kaikki erilaisia ja eri tyylisiä. Molemmilla meillä tärkeimmäksi kriteeriksi nousi just tässä kohdassa se, että lomalla ei tarvitse tehdä mitään. Se että jos meitä tavoittelee, meidät löytää puulilta, aurinkovarjojen alta. Minä pulahdan välillä puulissa.
Puulin huudeilta tavoittaa, kuitenkin. Minutkin.
Ajatus auringosta, uima-altaasta, äänikirjoista, pokkareista, vesijuoksemisesta, aamukävelyistä hiekkarannalla, hyvästä ruuasta ja täysin suunnittelemattomasta ajankäytöstä veti pisimmän korren. Siksi nyt Karibia kutsuu. Ajatus ettei lomalla tarvitse tehdä mitään, on huumaava.

Olenhan tässä toki jo vähän haikeillutkin,  etukäteen ikävää pidellyt. Likkoja minun tulee niin ikävä. Tuumaan tähän kuitenkin sen, minkä olen ennenkin sanonut; on vaan niin tavattoman mukavaa kun tiedän likoilla olevan tosi hyvin asiat PetVillassa. Lomalla hekin ovat sitten, pienet pyppyskäiset. Hyvässä hoidossa ja ihanassa hotellissa.
Voi näitä pieniä Von Pyppysiä. Jotka eilen kuvasin. Likat oli väsyneitä, oltiin just oltu 1,5h juoksemassa pelloilla ulkona. Pian kuvien ottamisen jälkeen ottivat päiväunet.

Näihin likkojen kuviin taas hyvä päättää postini. Treffaamme taas reissumme jälkeen, siihen asti voi hyvin ja pöristele hyvin mielin <3









Kommentit

Instagram

Suositut tekstit