Hasselbackan karitsat


Keväinen fiilis! Onko sulla? Mulla on!

Tervetuloa seuraani! Täällähän minä taas huhuilen, bloksupostittelen. Koska haluan jakaa melkoisen ihanan ohjeen. Mainio pääsiäisen pöytään ja tavattoman helppo tehdä.
Hasselbackan karitsaa on meillä tarjolla. Oiskos tästä vinkiksi? Ässävinkiksi. Jos teilläkin olisi pääsiäisenä tarjolla?
Mulla on ollut kovasti sellainen pääsiäisfiilis ruuanlaittopuuhissa meneillään pitkään.  Ja se jatkuu vaan. Herra Ässä on kyllä mielissään. Hän usein sanoo, että meillä syödään niin hyvin ja hyvää. Ja vaikka itse kehummekin, tottahan se on!

Aloitin pääsiäisvapaat tänään. Herra Ässä vapautuu työhommista huomenna, kiirastorstaina.
Vapaapäiväni kului kotipuuhissa, tein pääsiäissiivouksen. Lenkkeilin mäyrinkäisneitien kanssa metsässä ja ehdin istuskella kahvilla terassillakin. Niin ja valmistelin illallisen meille ajoissa.


Karitsan paahtopaisti on ihan mun lemppari. Grillaan sen useimmiten, ja mutta uunissakin onnistuu. Kuten tälläkin kertaa. Paistoin pannulla kauniit pinnat paisteihin ja tuuppasin pannut vielä uuniin. Kypsymään lempeällä lämmöllä.


Hasselbackan karitsat (4:lle)

4 kpl karitsan paahtopaisteja
voita
oliiviöljyä

Täyte:
150g fetajuustoa
2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa tai minttua hienonnettuna
n. 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
Tee ensin täyte. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilikan lehdet. Murenna feta. Yhdistä täytteen ainekset, paitsi aurinkokuivatut tomaatit. Öljyllä saat täytteeseen notkeutta.
Viillä paahtopaisteihin 3 taskua, varo ettet viillä pohjaan saakka. Sen on jäätävä ehjäksi.
Ruskista paahtopaisteja pohjasta kuumalla pannulla öljyvoiseoksessa.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Nosta paahtopaistit uunivuokaan ja täytä taskut fetaseoksella. Asettele päällimmäiseksi aurinkokuivattuja tomaatteja.
Paista paahtopaisteja uunissa, 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Laita uunivuuan päälle folio ja anna paistien vielä hetki vetäytyä ennen kuin tarjoilet.

Tarjoile raikkaan vihreän salaatin ja herneenversojen kera.

Syömään!


Olohuoneessa on meillä paras luonnonvalo, kuvausmielessä. Sinne taas kannoin astiat, ja kuvasin. Mäyrinkäisneidit ei paljoakaan kuvauspuuhista, saati ruoka-asetelmistani, välitä. He ovat kyllä tavattoman kilttejä ja tottelevaisia. Olleet pennuista saakka tuossakin mielessä niin helppoja. Eivät nouse nappaamaan pöydältä, eivätkä koskaan ole tuhonneet mitään. Nusutusta kyllä harrastavat, nämäkin ruuat kiinnosti kovin. Mutta tietävät ettei ole heille ruuat, ja muutenkin tottuneet mun kuvauspuuhiin. Hyvä siinä on heidän ottaa tirsat. Valvoa toimintaa vastakkaisilla sohvilla samalla, vaikka vähän enemmänkin silmää lepuuttaisi....



Toivon kovasti, että pääsiäisenä olis kiva ilma. Aurinkoa ja tyyntä toivon. Mukava miniloma tähän kevääseen. Ja vaikka se kuluu kotosalla, kiva silti vapailla.
Lienee sanomatta selvää, että aion kokkailla sydämeni kyllyydestä. Ainoa asia jota varmasti teen pääsiäisenä on ruuanlaitto. Tai no, lenkittelen kyllä vaan mäyrinkäisneitienkin kanssa. Muuta ihan just nyt sellaista ei mieleen tule, että pitää tehdä. Ikkunoita pestään ja pihaa siivotaan, jos huvittaa. Jos jaksetaan.
Näihin tunnelmiin on hyvä posti päättää, mäyrinkäiskuvatkin tuolla yllä meni jo.

Hyvää, rentouttavaa ja kotoisaa pääsiäisen aikaa!
Toivon paljon aurinkoa! Kaikin tavoin.





Kommentit

Instagram

Suositut tekstit