Karitsan paahtopaistia, avokadoa ja fetakastike


Hyvää huhtikuuta <3
Kevät tulee, lumipyryistä ja vaihtelevasta kelistä huolimatta. Tai ehkäpä juuri siksi. Keikkuu kaikenmoiset kelit, koska kevät!
Aamulla oli lunta maassa. Sitten satoi vettä, nyt jo paistaa aurinko. Ihanaa, tervetuloa valo ja lämpö. Minä olen valmis!

Pääsiäinen on ensi viikolla. Otin siihen vähän varaslähtöä. Olin varannut karitsan paahtopaistit pääsiäiseksi. Mulla oli ajatus tehdä tätä ruokaa vasta ens viikolla, pitkäperjantaina. Tuli kuitenkin halu tehdä nyt arjesta juhlaa. Yllättää Herra Ässä. Meillä kun oli juhlapäivä eilen, kihlauspäivämme. Ja niin tein meille ihanan juhlaillallisen.
Karitsan paahtopaistia, avokadoa ja fetakastiketta.
Aivan mielettömän hyvä setti. Pääsiäisenä tehdään kyllä varppina tätä uudestaan. Silloin aion grillata karitsan paahtopaistit.

Pääsiäisen ruokasuunnitelmat meillä on jo valmiina. Kuinkas muuten. Niin totta kun olen Rouva Ässä!
Varmaksi voin lausua, että grilli on kuumana. Olisipa mukava ja aurinkoinen keli. Ajattelimme kantaa meidän ihanat isot rottinkiset nojatuolit takapihan terassille, grillin viereen. Asetella ne viekukkain. Siinä on hyvä vahtia grillin tulta ja puhallella yhteiseen hiileen.
Punaviinilasit käsissä.
Viiniäkin on varastossa. Sitä olen hamstrannut!


Karitsan paahtopaistia, avokadoa ja fetakastike ( kahdelle)

2 karitsan paahtopaistia
oliiviöljyä
suolaa

1 avokado
herneenversoja

Feta-kastike:
2 tl korianterin siemeniä
1 dl kermaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
100g fetaa

Tee ensin Feta-kastike.
Vatkaa kerma. Lisää sen joukkoon varovasti sekoittaen jogurtti ja ranskankerma. Murskaa korianterinsiemenet huhmareessa. Lisää murska kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kastike pursotuspussiin ja jääkaappiin.

Pyyhi paahtopaistit talouspaperilla ja ruskista kuumalla pannulla, oliiviöljyssä, molemmilta puolilta.
Nosta paistit pieneen uunivuokaan. Sujauta paistomittari lihaan.  Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on hieman punertava.

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaiva avokado kuorestaan varoen lusikalla ja viipaloi puolikkaat.

Leikkaa paahtopaisteista siivuja ja asettele ne kauniisti lautaselle. Nostele avokadon palat paahtopaistin päälle. Pursota fetakastiketta ja koristele vielä herneenversoilla.
Päälle ripsaus mustapippuria.

Tarjoile hyvän punaviinin kanssa.
Lisukkeeksi vihreä salaatti tai paistetut perunat.



Meidän elämä on aika pitkälti edelleen sitä, että etätöitä tehdään ja mäyrinkäisneitien kanssa ulkoillaan. Kaupassa käydään kun on pakko, suunnitellen nekin reissut saadaan minimiin. Muuten ei liikuskella.
Minä edelleen kovasti mielelläni kokkaan ja touhuan hyviä ruokia. Se on niin mukavaa ja lempparipuuhaa mulle.
On siivottu kotia ja pääsiäisenä ajatus aloitella jo pihan siivousta.
Reissuistakin haaveiltu. Ajatusta sellaista, jos loppuvuonna lähdettäis jonnekin kauas ja pitkälle.
Eihän tässä tiedä tulevasta, ei tiedä vaikka lomautusta tulisi, ja ei oikein ole fiiliksiä loma-asioita ajatella. Mutta kyllä vaan se pieni haave, kyllä sitä saa vaalia.
Kyllä saa. Ajatella asioita joista tulee hyvää mieltä.

Ja kautta mäyrinkäistemme töppöjalkojen, taas saatiin hyvästä mielestä suora siirtymä kahteen tyyppänään, tiedäthän keistä puhun... Just juu; Hilkka ja Kerttu.
Tässä he taivaltaa metsäretkellä, oliskohan ollut noin kuukausi sitten, kun kuvan tästä kolmikosta nappasin.

Pysytään hyvin mielin, niin paljolti kuin vaan pystytään <3









Kommentit

Instagram

Suositut tekstit