Merimiespihvit timjami-tryffeliöljyllä


Merimiespihvit timjami-tryffeliöljyllä. Se ajatus iski aamusta, hyvin aikaisesta. Että merimiespihvejä. Näet kun mietin mitä tänään syödään. Täällä Ässälässä.
Pataruuat kuuluu mun ruokamaailmassa syksyyn. Mutta kelihän on syksyinen, tuumailin. Joten tuumailusta toimeen.
Tarkastelin kaapit. Kaikkea tarvittavaa löytyy. Nappasin pakastimesta lihaa sulamaan.
Ihan täydellistä! Tätä se on ruuanlaitto parhaimmillaan. Ihana idea, kaappien tullaus, ja tsadaa; kaikkea löytyy. Lopputuloksena helppo ja yksinkertainen ruoka, joka on hyvää!


Päätin tuunata merimiespihvini timjamiöljyllä, jonka mausteena on tryffeli. Sitä Ässä-twistiä.
Saisin käytettyä timjaminkin kokonaan. Köökkisen ikkunalaudalla nakotteli puolikas ruukullinen timskua. Hukkaan ei heitetä, sanoo rouva Ässä!
Ilahduttaa sekin, että huomiselle on myös tästä ruokaa. Tykkään paljon, kuten tiedät, ruuanlaitosta, mutta on kyllä ihanaa tehdä ruokaa isompi satsi. Säästyy aikaa, vaivaa. Ja aika moni näistä lootaruoista on paranee lämmittäessä- tyyppiä.


Merimiespihvit

800g naudan sisäpaistia ohuina, pieninä pihveinä
voita, runsaasti
1kg perunoita kuorineen, pestyinä ja ohueksi viipaloituina
halutessasi sipulia hakkeena
4 dl lihalientä
2 dl olutta
4 laakerinlehteä
mustapippuria ja suolaa myllystä

Sulata voi paistokasarissa. Paista pihveihin kaunis väri. Lisää pannulle sipulit, kuullota hetki. Lisää sitten lihaliemi ja olut. Pyöräytä mustapippuria ja suolaa myllystä. Lopuksi heitä pannulle vielä laakerinlehdet.
Hiljennä hellan höökiä, hauduta lihoja n. 1 h kannen alla.
Lisää sitten paistokasariin perunaviipaleet. Sekoittele varoen.
Voitele uunivuoka voilla, ja kaada seos vuokaan. Laita vuuan päälle kansi. Hauduta pataa noin tunnin verran 150 asteisessa uunissa.
Poista kansi ja nosta uunin lämpö 200 asteeseen, kypsennä pataa vielä n. 15-20 minuuttia.

Tee Timjami-tryffeliöljy sillä välin maustumaan, kun merimiespihvipata on uunissa.
Riivi mortteliin n. 5 rkl tuoretta timjamia. Lisää n. 2 rkl tryffeliöljyä ja 2 rkl oliiviöljyä ( maista ja maun mukaan lisäile öljyä).
Ripsauta pienesti suolaa.

Nosta valmis merimiespihvipata pöytään, lusikoi päälle timjamiöljyä.
Syömään!



Tänään töristellään jo taas torstaissa. Mulla on huomenna vapaapäivä. Mitään muuta suunnitelmaa ei ole kuin pitkä lenkki pikkulikkojen kanssa. Viikonloppuna jos saisin aikaiseksi kantaa polttopuita puuvarastoon. Selviö viikonlopun ohjelmaan myös tämä; pikkulikkojen kanssa aion lenkkeillä ja leikkiä. Aikomus on olla Herra Ässän ja pikkulikkojen kanssa ulkona, omalla pihalla. Pientä puuhaa ohessa, tai sitten ollaan vaan.
Niin ja "päästäänhän" me teatteriinkin! Me lunastettiin Karanteeniteatterin esitykseen lauantain illalle liput. Se on kiva, koska oikeasti kaipaan teatteriin ja ravintolaan viinille, syömään.
Eihän se hullumpaa ole, omalla sohvalla teatterissa, ja haenpas lähikaupungista meille illallisen take away- tyylillä. Se on kiva treffi-ilta kuulkaa sitä vaille valmis, että noudan safkat, haen vitriinistä lasit, Herra Ässä korkkiruuvaa viinin auki ja painaa iPadilta "play" <3

Perinteisesti loppuun mäyrinkäisten elämästä ote, tahi oikeammin kuva.
Kuvasin olohuoneen sohvapöydällä merimiespihvipataani. Hilkka leikki lelullaan tomerana, touhusi innolla. Vaan sitten iski väsy.
Tämä on tätä bloggaajan ja mäyrinkäisten elämää "behind the scenes"




Kommentit

Instagram

Suositut tekstit