Hoisin-glaseerattu lohi ja avokadosalsa


Juhannusta kohti kuljetaan. Tässä kiva ja helppo vinkki mitä laittaa juhannuspöytään. Savustettua lohta, joka glaseerataan ihanalla kastikkeella ja maut kruunaa taivaallinen avokadosalsa.

Meillä oli viikonloppuna pienimuotoisesti vain lähipiirillemme Herra Ässän synttärijuhlat. Tarjolla oli hampurilaisia, sillä sankarin suurta herkkua ovat. Tuumasi että sen ajatuksen pohjalta rakennetaan brunssi, juhlien menu.


Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa naudanlihasta, ja yksi kala eli Hoisin-glaseerattu lohi. Herra Ässä savusti itse lohen, joka glaseerattiin. Se sai makustua savustuspöntössä hetken vielä glaseerauksen jälkeen.
Lohelle tein kaveriksi ihanan avokadosalsan. Joka on todella hyvää!



Vallan mainiosti onnistuu tämä lohiruoka myös uunissa. Ässävinkiksi se, jos savustuspöntteröä ei omista. Ja lisää ässävinkkiä; jos kala ei maistu tai et voi allergian takia syödä, on tämä glaseerauskastike ja avokadosalsa sopivaisia possun tai kanan kanssa.

Hoisin-glaseerattu lohi

glaseerauskastike:

0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl Hoisin-kastiketta
2 rkl inkivääritahnaa
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
3 rkl hunajaa
2 rkl limen mehua pullosta tai 1 limen mehu puristettuna
1 rkl Sambal oelek-chilitahnaa

Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon. Kastike on valmis kun se on siirappimaista.
Ota savustettu lohi savustuspöntöstä ja sudi glaseeraus kalan päälle. Laita vielä hetkeksi takaisin savustuspönttöön. Sudi kastiketta vielä lohen päälle, kun otat sen savustuspöntöstä.
Tai laita lohi uuniin, 175 asteeseen  noin vartiksi. Lisää kastiketta lohen päälle ja paista uunissa vielä toiset viisitoista minuuttia.

Avokadosalsa

3 syöntikypsää avokadoa
1 limen mehu
0,5 dl maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
0,5 dl majoneesia
maun mukaan tuoretta korianteria
1 rkl Sambal oelek-chilitahnaa

Kuori avokadot, poista kivi ja kuutioi avokadot. Purista kuutioiden päälle heti limen mehu. Sekoita jogurtti tai ranskankerma majoneesin kanssa ja lisää joukkoon chilitahna. Hienonna kastikkeen joukkoon tuoretta korianteria. Sekoita lopuksi avokadokuutiot kastikkeen joukkoon. Päälle ripsaus mustapippuria.

Tarjoile lohi ja avokadosalsa vaikkapa hampurilaisten tai uuniperunoiden täytteenä tai uusien perunoiden ja vihreän salaatin kanssa.



Juhlamme onnistuivat. Vieraat tuntuivat kovasti tykkäävän. Meidän brunssi mimosoineen ja kuohuviineineen, kaikkine ruokineen ja jälkiruokakakkuineen ja itsetehtyine salmiakkilakritsiijäätelöineen sai kehuja.
Kuuma oli, valtavan kuuma, mutta saimme terassin aika kivasti katettua varjoon kolmen varjon avulla. Herra Ässä oli iloinen että päätti pienet juhlat järjestää, meitä oli yhteensä 13, vaikka ensin sanoi ettei halua juhlia mitenkään.
Instagram-tililläni rouva_s löytyy joitain kuvia juhlista. Jos tykkäät käy katsomassa ja tokihan myäs alat seuraamaan tiliäni :-)

Ensi viikolla Herra Ässä sitten lunastaa lahjansa minulta ja mäyrinkäisneideiltä ja menee viikoksi kokeilemaan ja opettelemaan purjelentämistä. Tämä on lapsesta asti ollut hänen haave. Minä koitin tarjoilla lentämistä koneella, jossa on moottori. Mutta lapsuudenhaave piti.

Mainitsinkin jo mäyrinkäisneidit. Nämä blogini ihanat loppukevennykset.
Meillä on ollut hieman riitaa. Koitan opettaa ettei yläpihalle tehtäisi ja kaivettaisi kuoppia. Alapihan saa kaivaa vaikka kokonaan, mutta terassin vierestä, molemmin puolin, olisi jätettävä kuoppavapaa. He ei meinaa totella. Selvästi tietävät jo että lääpänjäljillä ollaan, kun katseestani jo tottelevat, meinaan kun he näkee, että minä näen heidät kaivaushommissa. Mutta jäljistä päättelen ettei se asia ole selkeä, koska kuoppaa pukkaa kun en ole paikalla.

Eilen illalla oltiin ruuan päälle sadetta paossa mökkeröisessä ja kaikki kolme akkaa suloisessa kasassa.
Poikkeuksellisesti bloksupostin vimppa kuva ei nyt olekaan mäyrinkäisneideistä, vaan juhannusruususta. Nimensä mukaisesti meidän juhannusruusu kukkii komeasti.
Hyvää juhannusta!







Kommentit

Instagram

Suositut tekstit