Juuston rakastajan salmiakkinen viikunahillo
Ihana salmiakki-viikunahillo ja erilaisia juustoja. Voiko parempaa iltapalaa olla? Lasissa hyvää punaviiniä, edessä joulun tuomat vapaat. Joulun ruokajutut mietitty ja hankittu, lohi vielä haetaan ja savustetaan, imurointi ja yleissiistiminen tehdään huomenna, saunalle vien laudeliinat ja puhtaat kylpytakit, niin ja uudet tervatontut. Kaikkineen siis hommat hanskassa ja hanskat käsissä hyvin. Joten sanoisin että aika mallillaan on meidän maailma, meidän joulun elämä tässä ja nyt.
Rakastan juustoja ja olen myös hilloihminen. Keittelin jouluksi salmiakkisen viikunahillon. Meidän juustolautasella on parmesania, Maasdamia ja Aurajuustoa. Uunissa paistuu piparit, ja aion tietysti maistaa hilloa niidenkin kanssa. Mukaan lohkaisen palan Aurajuustoa.
Juuston rakastajan salmiakkinen viikunahillo ( 2-3 pientä hillopurkkia)
1 pussi (200g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita
2,5 dl vettä
2 rs Apteekin salmiakkia ( yksi rasia painaa 15g)
2 dl hillosokeria
Poista viikunoista kannat ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä n.10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Liuota salmiakit pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkseos viikunasoseen joukkoon kattilaan. Sekoita ja anna kiehahtaa.
Jos hillo tuntuu liian paksulta, lisää vettä. Sose saa olla löysää, mutta ei liian vetistä. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta hilloa vielä kerran.
Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä. Säilytä hillopurkit jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti