Juuston rakastajan salmiakkinen viikunahillo

 

Ihana salmiakki-viikunahillo ja erilaisia juustoja. Voiko parempaa iltapalaa olla? Lasissa hyvää punaviiniä, edessä joulun tuomat vapaat. Joulun ruokajutut mietitty ja hankittu, lohi vielä haetaan ja savustetaan, imurointi ja yleissiistiminen tehdään huomenna, saunalle vien laudeliinat ja puhtaat kylpytakit, niin ja uudet tervatontut. Kaikkineen siis hommat hanskassa ja hanskat käsissä hyvin. Joten sanoisin että aika mallillaan on meidän maailma, meidän joulun elämä tässä ja nyt. 

Rakastan juustoja ja olen myös hilloihminen. Keittelin jouluksi salmiakkisen viikunahillon. Meidän juustolautasella on parmesania, Maasdamia ja Aurajuustoa. Uunissa paistuu piparit, ja aion tietysti maistaa hilloa niidenkin kanssa. Mukaan lohkaisen palan Aurajuustoa. 

Juuston rakastajan salmiakkinen viikunahillo ( 2-3 pientä hillopurkkia)

1 pussi (200g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita

2,5 dl vettä

2 rs Apteekin salmiakkia ( yksi rasia painaa 15g)

2 dl hillosokeria

Poista viikunoista kannat ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä n.10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Liuota salmiakit pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää salmiakkseos viikunasoseen joukkoon kattilaan. Sekoita ja anna kiehahtaa. 

Jos hillo tuntuu liian paksulta, lisää vettä. Sose saa olla löysää, mutta ei liian vetistä. Lisää lopuksi hillosokeri ja kiehauta hilloa vielä kerran. 

Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä. Säilytä hillopurkit jääkaapissa. Katsellaan tänään illalla Tampereen teatterin striimaus Saiturin joulu. Herra Ässä osti meille liput ja huolehtii "tekniikasta". Ihan hauskaa, että teatteri tulee meidän luokse, kun me emme pääse teatteriin. Juustolautanen salmiakkisella viikunahillolla on katettu iltaa varten. 

Me mäyrinkäisneitien kanssa toivotaan kovasti valkoista joulua. Saas nähdä toteutuuko. Aiomme olla rennosti, syödä hyvin, lenkkeillä pitkiä lenkkejä, saunoa ja kotoilla omalla porukalla. Uskoisin että likkojen paketeissa on uusia leluja, niillä leikitään ja saatetaan me älypeleilläkin pelata. Niin ja uskoisin vahvasti, että me otetaan kimpassa myös päikkäreitä, huovan alla. Tavoitteena on myös että pyjaman vaihdan vain ulkoiluhousuihin, kun mennään joululenkille. 

Hyvää, rentouttavaa ja rauhallista joulua <3
Rakkaudella 
Rouva Ässä ja mäyrinkäisneidit Hilkka ja Kerttu 

Kommentit

Instagram

Suositut tekstit