Välipäiväpasta - Tapaninpäivän pasta

 


Joulun välipäivien pelastus on tämä pasta. Meillä sanotaan tätä Tapaninpäivän pastaksi. Innoituksensa pasta on saanut kinkusta ja tätini tekemästä, mahdottoman hyvästä italian salaatista. Kun jouluruoka tökkii mutta jääkaapissa sitä vielä on, muista Rouva Ässän Välipäiväpasta. 

Positiivisia asioita tässä pastassa on hävikin ja samalla jouluruokakyllästymisen torjuminen. Tähän pastaan upottaa helposti jääkaapista jouluisia ruokia. Pastan idea  on jämien; kinkun, italiansalaatin ja joulujuustojen hyödyntäminen. Juustoahan ei vissiin koskaan voi laittaa liikaa ruokaan...eihän? 

Olen ennenkin jutustellut ettei me olla Herra Ässän kanssa jouluihmisiä. Jouluruokakaan ei suuresti meitä innosta. Joulu on kyllä kivaa ja tunnelmallista aikaa. Meilläkin on muutamia omia jouluisia perinteitä. Mutta esimerkiksi jouluruokia me ei tehdä. Siksipä en bloksuunkaan postittele kinkunpaistoon ohjetta, tai kerro miten minä valmistan porkkanalaatikon. Sen sijaan mieluusti tässä jaan kivan ja hyvän ohjeen vaikka just siihen tapaninpäivään tai joulun ja uudenvuoden välipäiville. 

Pastaan voit hyödyntää tosiaan valmiin italiansalaatin. Tai sitten keitellä pastat tuoreeltaan ja hyödyntää kinkun jämät. Pasta on hyvää lämpimänä ruokana ja myös kylmänä pastasalaattina. Molemmin on mainion makuista!

Välipäiväpasta  ( ohje on neljälle)

400-600g kinkkua suikaleina

tilkka öljyä

2-3 rkl ruokokidesokeria

Kastike: 

1 prk ranskankermaa

2 rkl curryjauhetta

2 rkl hunajaa

4 valkosipulinkynttä 

1 dl sweet chili-kastiketta

ripsaus mustapippuria

pastaa

1 pussi herne-maissi-paprika

juustoraastetta ( pastaan käy hyvinkin moni eri juusto, laita sitä mitä jääkaapista löytyy)

Sekoita ihan ensiksi kastikkeen ainekset keskenään. Purista valkosipulinkynnet ( kuori ne ensin) joukkoon. Laita kastike jääkaappiin maustumaan. 

Suikaloi kinkku ja laita pasta kiehumaan. Samalla kun pasta kypsyy, paista kinkkusuikaleet. Kuumenna öljyä pannulla ja paista kinkkusuikaleita. Ripottele kinkkujen päälle ruokosokeria ja anna karamellisoitua. Kaada sitten kastike kinkkusuikaleiden päälle, sekoita. Lisää pussillinen herne-maissi-paprikaa. Sekoita. Raasta juusto ja lisää kastikkeen joukkoon. Jätä juustoraastetta vähän pastan päälle ripotettavaksi. 

Valuta pasta lävikössä ja kaada pasta kinkkukastikkeen joukkoon. Sekoita. Päälle reilusti juustoraastetta. 

Syömään! 


Jos hyödynnät italiansalaatin, niin sekoita juokseva hunaja, curry ja chilikastike italiansalaatin joukkoon. Paista kinkkusuikaleita pannulla, ripottele päälle ruokosokeria, anna karamellisoitua. Lisää italiansalaatti pannulle, lämmitä hetki ja lisää lopuksi juustoraaste. 

Kylmänä syötävään pastasalaattiin juusto kannattaa kuutioida, eikä raastaa. Tujaus majoneesiakaan ei huonoa lainkaan tee. 


Tässä on taas vierähtänyt kuukausi edellisestä postista. Ässälässä kaikki hyvin. Kotona ollaan paljon ja lenkkeilty työpäivien päälle kimpassa. Ostettiin Herra Ässän kanssa kävelysauvat ja sellaiset vyöt, joihin saadaan likkojen hihnuskat kiinni. Mainiosti likat otti uuden tavan lenkkeillä. Tosin Hilkan kanssa välillä haastetta. Hän kun on valtavan kovasti menossa hajujen perään, niin vetoa ollaan suitsittu pois. Kaikkiaan kivasti me mennään sauvoilla kimpassa. 

Joulukuusi ostettiin, sellainen monivuotinen joka ei varistele. Nähtiin Stockmannilla kaunis pikkuinen kuusi. Se muutti meille. En juuri tekokuusista perusta, mutta tämä on kaunis. Herra Ässä on vuosia tekokuusta meille toivonut, tykkää joulukuusesta. Ollaan tuumattu että niin huumavan ihana aito kuusi onkin, se on hankala. Ostettiin myös sitten kuuseen 4 koristetta. Ihan likkojen pentuajoista asti ollaan naurettu, että Hilkka on kettu ja Kerttu on pöllö. Oli heti selviö, kun kettu- ja pöllökoristeet näimme, että tässä on likkojen koristeet. Herra Ässä löysi linnun, joka eniten muistutti harakkaa. Pyryharakka. Se olen minä. Herra Ässälle valikoitui hieno musta auto, jonka katolla on kasa joululahjoja. Valinta oli selvä. Se on Bemurimiehen koriste. 

Niinpä teenkin nyt poikkeuksen, loppuun en laita kuvaa mäyrinkäislikoista. Vaan laitankin kuvan heistä joulukoristeina. Ja näkyyhän kuvassa myös Pyryharakka ja Bemurimies. Meidän perhe. 








Kommentit

Instagram

Suositut tekstit