Munacurry - Pääsiäisen brunssiherkku


Kananmuna, tuo mahtava ja monipuolinen aines! Kokkasin munacurrya. Pääsiäiseen oivallinen brunssiruoka. Ota ohje talteen ja huomenna kauppaan curryainekset listalla!

Tein tänään, minä lomalainen, itselleni aamiaisen ja lounaan välimaastossa, eli brunssin aikaan maistiaisiksi. Pääsiäisenä Herra Ässälle kokkaan. Testailin kauanko valmistamiseen menee aikaa. Hitaat aamut näet vapaina aamuina ihan parhaita. Ja tämä siihen ajatukseen sopii, sillä valmistuu helposti, eikä vie hirmuisesti aikaa, ja sopii verkkaisaan tahtiin touhuilla.

Rouva Ässän munacurry on ruokaisa, nimittäin on kanaa ja on munaa siinä.


Munacurry ( valmistusaika n.45 min/ annoksia 4)

6 munaa
4 kananpojan paistileikettä
4 rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua inkivääriä
2 tl korianterijauhetta
2 tl juustokumina
1 tl kurkumaa
pieni purkki tomaattipyreetä
2 rkl sambal oelekia
3 tomaattia
1 prk kookosmaitoa
2 rkl palmusokeria
2 rkl tamarinditahnaa
(1-2 rkl soijakastiketta)

tuoretta minttua

2 pkt nuudeleita
4 rkl öljyä
voita

Keitä kananmunia n.7-8 minuuttia. Kuori ja anna jäähtyä.
Leikkaa paistileikkeet suupalojen kokoisiksi. Laita ne kulhoon ja mausta soijakastikkeella.
Pilko valkosipulit.
Laita pannulle öljyä. Kuullota valkosipuleita öljyssä, lisää mausteet ja tomaattipyree. Sekoittele.
Tee pannun keskelle tilaa kananpaloille ja lisää ne pannulle. Anna kanojen paistua hetkisen aikaa ja sekoittele. Pilko tomaatit ja lisää pannulle.
Lisää sitten kookosmaito ja sokeri. Anna hetken hautua, eli pienennä hellan höökiä.
Lisää viimeiseksi tamarinditahna.
Maista, ja jos curry kaipaa suolaa, lisää liraus soijakastiketta.

Curryn hautuessa, ota toinen pannu johon lisää öljyä. Riko pannulle nuudelit raakana. Sekoittele. Kun öljy alkaa imeytymään nuudeleihin, pienennä hellan höökiä. Lisää pannulle voita paloina ja anna sulaa. Sekoittele. Anna nuudeleiden hetki muhia pannulla, mutta varo ettei voi ruskistu liikaa.

Asettele rapsakat nuudelit curryn päälle, lisää kananmunat halkaistuina ja mausta vielä tuoreella mintulla



Me ollaan tänä vuonna pääsiäinen kotona. Tämä ei ole varsin tavallista. Sillä yleensä me olemme tähän aikaan reissussa, maailmalla, lomalla. Tänä vuonna lomaa pidellään vasta kesäkuussa ja ehkä myöhemmin loppukesän, syksyn, tai loppuvuoden puolella. Meillä ei siitä ole tarkkaa suunnitelmaa ja se on minusta jännittävää. Kesäkuun loma on selkeä; Espanjaan. Muuten kaikki matka- tai loma-asiat on avoimena. Ja se on aika kutkuttavaa. Koska tällaista ei meillä ole koskaan ennen ollut. Aina on matkoja mielessä, varattuna ja suunnitelmissa. Ajatuksia ja mietintöjä on, mutta annamme asioiden edetä painollaan ja ideoiden hautua. Lieneekö ikä vaiko mikä tuonut rauhallisuutta (höpöhöpö) kun tällaiseen pystyn.... Ihmettelen itseäni itsekin, mutta nyt on fiilis tähän touhuun. Mahdollinen on seuraavan matkan ex temporeus, tai sitten pitäydymme ajatuksessa, että ens keväänä kauas ja kauan.

Kekkasin eilen että miksen lomailisi muutamaa päivää tässä ennen pääsiäistä. Tulee pikkasen pidempi vapaa. Me ei mäyrinkäisneitojen kanssa tehty eilen oikeastaan mitään. Lenkkeiltiin ja leikittiin, otettiin tirsoja sohvalla ja köllittiin kaissukkain. Ihan mahtava päivä!
Tänään ollaan sitten vähän sisustettu keittiötä, vaihdettu sänkyyn puhtaat lakanat ja petivaatteet, pesty pyykkiä, tehty pitkä ja kiva lenkki ulkona, likat on ottaneet kahdet päikkärit, ja niiden aikana minä kokkasin munacurrya. Kuvasinkin kokkaukseni. Iltaruuankin ehdin touhuamaan munacurryn ohessa. Aika paljon puuhaa meillä ollut.
Meinaillaan ettei me aiota tänään sen enempiä enää touhuilla. Herra Ässälle lämmitetään ruoka, kun hän tulee kotiin ja sitten vaan ollaan. Ihana olla lomalla! Ja ihanaa kun aurinko paistaa ja on kiva keli ollut meidän ulkoilla. Sellaista toivon kovasti myös pääsiäisen pyhiin. Aurinkoa ja raikasta ulkoilusäätä.
Me meinaillaan ulkoilla likkojen kanssa, me meinaillaan syödä hyvin, me meinaillaan jos blogiani vähän päivitetään ja me meinaillaan vaan olla.
Saatanpas huomenna kokkausviiniäkin ottaa, lasillisen, kaksi....
Haaveilen touhuta huomenna sellaista kanakebabjutskaa. Sen kuvaaminenhan minulla mielessä, jos vaan onnistuu, tulee siitä blogikamaa :-)
Sellaisin ajatuksia tässä kohti pääsiäistä. Hyvin mielin!
Loppuun vielä tutusti kuva sekä pääsiäisen toivotus meiltä Ässä-akoilta!
Hyvää mieltä! Aurinkoa!
Rakkaudella Rouva Ässä & Hilkka ja Kerttu










Kommentit

Instagram

Suositut tekstit