Peltikiusaus salamista


Jotensakkiin sitä kuulkaas vaan taas niin innostuin auringosta, kokkailusta ja hyvästä mielestä. Niin sitten kaivelin kameranikin esille. Kuvasin kokkailuni tuloksia. Ja pitihän tästä sitten heti miten kertoa sulle, pistellä postia tulemaan!
Inspiksen iskiessä, annan iskun tulla. Iloksi mulle ja iloksi sulle <3. Nää extemporet on ihan parhaita hommeja. Touhutessa kekkaa kuvata, kekkauksesta kirjoittamiseen, ja touhujensa kuvittamiseen.

Työpäiväni jälkeen ( oi ihana etätyö) kävelin keittiööni. Tiedätkö muuten, mietin eilen Andalusian päivänä, että ens reissulla Espanjassa aion ostaa keraamisiaa kirjainlaattoja. "La cocina" eli keittiö, ja siitäpä köökkiseeni, keittiööni, "cocinaani" kiva taulu.

Mielin siinä kokkailla. Keittiössä touhutessa. Torstaissa kun mennään, työviikko painaa silleen viissiin, että ei jaksa niin panostaa. Hyvää herkkua silti haluan touhuilla.
Tavoitteena helppotekoinen, herkkumakuinen.
Touhuissa pellillinen salamikiusausta, rapsakkaa ja ihanaa! Peltikiusaus. Meillä tehdään melkolailla kaikki uuniruoka nykyään pellille. Ihan kuin söisi sitä ihanaa, rapeaa "kuorta" vaan.

Tosi nopskaan tämän ruuan esivalmistaa ja laittaa uunin loppuvalmistukseen. Varsinkin jos käyttää valmiita perunasuiksuja. Minä suiksutin, pilpotin perunat itse. Kauaa ei siinäkään nokka kyllä tuhise. Samalla siinä veistä kun heilutin, pilkotin pötkön salamia. Siinä ne pääosat tähän ruokaa.
Salamikiusausta on meillä luvassa siis tänään ruuaksi.
Nappaahan tästä tosi kiva, herkku, ja nopeasti laitettava ruokaohje, josta veikkailen aikas monen tykkäävän!




Pellillinen salamikiusausta (4 annosta)

600 g perunasuikaleita
1 pötkö salamia
2 dl kermaa
voita
4 rkl korppujauhoja
mustapippuria
tuoretta oreganoa
halutessasi sipulia (tai perunasipulisekoitusta)

Voitele uunipelti voilla hyvin. Voit jättää voista myös myttyjä pellin pohjalle. Ässävinkki; leikkasin palasen voita ensitöikseni huoneenlämpöön, kun valmistelin ruuanlaittoa. Sitten nappasin sen lämmenneen palan haarukkaan ja sillä vetelen pitkin uunipeltiä, ja jos voipalasta irtoaa myttyjä, antaa irrota. Pääasia on että voita on reilusti ja pelti huolella voideltu.
Pilko perunat ja salami suikaleiksi, tai voit vastaavasti käyttää valmiiksi suikaloituja valmisteita.
Levitä peruna- ja salamisuikaleet pellille. Valuta kerma tasaisesti päälle. Rouhaise mustapippuria. Ripottele korppujauhoja tasaisesti vielä päälle ja uuniin 200 asteeseen n. 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut kauniisti ja perunat ovat kypsiä.
Ota pelti uunista ja revi mausteeksi vielä tuoretta oreganoa


Tällaista ruuanlaittoa tykkäilen ja suosin. Nopeasti saan valmista; hyväherkkua.
Ehdin sitten leikkimään, kyllä vaan, mäyrinkäisneitien kanssa, ja lepohetkenkin ehdimme sohvalla nauttimaan kaikki akat kimpassa. Ulkoilukierros numero 2 ehditiin myös tässä ennen kuin Herra Ässä kilauttaa autotallin oven ovikelloa merkiksi. Tässä me ootellaan, sohvalla, häntä kotiin tulevaksi. Likat juoksevat ovelle odottamaan hännät vispuen ja minä seuraan heitä ovelle perässä. Häntä jos olisi, vispuisi se minullakin.
Halituspusitus, rapsutusrupsutus, ruoka pöytään, istumme alas ja kysymme aina toisiltamme miten päivä meni. Siinä vaihdellaan juttua ja tarinaa. Tulkkaan myös mäyrinkäisneitojen päiväkuulumiset Herra Ässälle.
Tänään kertomuksessa on suhteellisen lyhyt lenkki x 2. Liian kylmä on pitkää lenkkiä tehdä, ja sen mukaan lenkin pituus, miten likat haluaa. Hauska huomata että kotiin käännytään, kun tarpeeksi on tassuteltu. Ulkona ei muutenkaan tänään omalla pihalla kauaa viihdytty.
Sen sijaan sohvalla ja takan edessä viihdytty on, ja pallojen kanssa hetken leikkivät. Kaikkiaan aika rauhallinen päivä. Kun kuvasin ruokatouhuja, tuli Hilkka assariksi. Tarkkana mukana ja katseli touhujani.
Äsken vielä tosiaan koitettiin hetki ulkona olla, jotta jos saataisiin toinen lenkki tälle päivää. Tassujen nostelua jo kotikulmilla. Tuumimme; mennään köllimään kotisohvalle, takan ääreen. Äänestystulos oli selvä, 3 akkaa äänesti sohvan puolesta.
Tässä me nyt istutaan, sohvalla. Kaikki meistä oli ensin valveilla....


Ja nyt meistä on enää vain yksi valveilla... <3 <3


Tällaisiin tunnelmiin on hyvä päättää tällä kertaa ja toivottaa aurinkoisia talvisia päiviä! Ja suositella että ottakaa pikkuisia nokosia sohvalla aina kun siihen on mahdollisuus :-)



Kommentit

Instagram

Suositut tekstit