Paras possupata


Pitäisi pitäytyä niissä hommissa mitä osaa. Paras possupata kuuluu niihin hommeihin. Nimittäin kokkaaminen, ruuan laittaminen ja sellaiset keittiököökkipuuhat. Eilen oli Kotiliesi-lehden bloggaajien ilta Otavamedian talossa Helsingissä. Kiva ilta olikin! Tykkäsin!
Niinpä ajattelin, että saan rauhassa touhuilla blogitouhuja. Ja ajastin, yritin siis, blogiini postia, sen piti ajastaen julkaista posti. No höppönpööpöä, en minä sitä teknillishommaa osannut. Joten siksipä tulee postia vasta perjantaina. Vakkari-torstain sijasta.

Tunnustan olevani juustojen määrien suhteen "ei se oo niin justiinsa" ja "saahan sitä olla koska juusto on ihanaa" - tyyppiä. En ihan tismalleen ohjeissa, resepteissä juustojen kanssa tarkkana määrissä ole. Sitä saattaa lipsahtaa aika paljonkin aina.
Koska juusto vaan on niin hyvää! Lämppärivoikkareitakin kun teen, viikonloppuisin useinkin touhuan niitä Herra Ässälle aamiaispalukaksi, siivutan aina tahallaan paljon ja leipien yli.... Jotta saan sitten ihanaa uunisulaa juustoa kaapia uunivuuasta. Oi, se on ihanaa!
Tämä possupata ei olisi niin ihanaa ilman sinihomejuustoa.


Vielä minä kiritän talvea pysymään ja olemaan, vaikka ihana on keväänkin tulo. Talviruokaa on pataruoka, ja niinpä minä otan vielä talvesta irti ja tein possupataa. Sitä kun tässä väkisin kalenteri kääntyy kevääseen. Just alkoi tämä vuosi 2018 ja tässä jo maaliskuun puolivälissä mennään. Minusta tuntuu että nykyjään taivastelen ajankulua enempi ja enempi.

Tämä possupata valmistuu helposti. Nopeasti.
Arkiruoka. Hyvä sellainen. Sopiihan tämä viikonloppuunkin, etten käyttöään en rajoita. Tein isomman satsin, pakastimeen laitoin myös. Ihana pelastus väsy-laiska-päiviin, kun vaan sulatus ja vaikka riisit tai perunat kaveriksi padalle keittää.
Minulla menee itsellä silleesti viissin, että alkuviikosta jaksan paremmin kokkailla. Loppuviikosta sitten kollailen pakastimella. On taas kollattavaa, kun possupataa sujahti sinne odottamaan Rouva Ässän laiskaa keittiöpäivää.

Possupata (4 annosta)

600g possunlihaa suikaleena ( ulkofile)
voita
1 pss (150g) Aura-murua
2 dl lihalientä ( vettä + 1 rkl fondia)
1 prk ranskankermaa
1dl tomaattipyrettä
tujaus hunajaa
3 valkosipulinkynttä
herkkusieniä ( 3 tuoretta)
1 paprika
mustapippuria
tuoretta oreganoa

Pilko herkkusienet ja paista ne voissa. Ota herkkusienet sivuun ja paista voissa suikaloitu possunliha.
Voit käyttää paistokasaria tai pataa. Jos käytät jälkimmäistä, siirrä lihat pataan.
Lisää kasariin/pataan tomaattipyree ja hunaja. Sekoita ja anna kuumentua.
Lisää mukaan lihaliemi ja purista myös valkosipulit. Lisää puolet Auramurusta. Sekoita.
Keitä noin.15 minuuttia. Suikaloi paprika ja lisää se herkkusienten kanssa kasariin/pataan.
Mausta mustapippurilla ja tuoreella oreganolla.
Anna padan hautua vielä n. 15 minuuttia hellemmällä hellan höökillä.
Ripottele pinnalle Aura-murua ja tuoretta oreganoa.
Tarjoile salaatin/riisin/perunan kera.



Meillä vietettiin viime viikolla juhlapäivää. Mäyrinkäisneidit täyttivät naistenpäivänä 2 vuotta.
Tarkka ruokavalionsa aiheutti vähän pohdittavaa millaiset "kakut" heille teen. Likat kun syövät nykyään vain lääkärin "määräämiä" ruokia, niin haasteensa asetti. Vatsat pysyy kunnossa kun noudatellaan tiettyä ruokavaliota. Keksin sitten lihakakut tehdä, paistijauhelihasta ja tietysti pikkasen piti puoliraakaa kakkujen olla. Lisänä riisiä ja koristelin annokset kauniilla porkkanasydämillä.
Sankarittaret ja "kakut":


Herra Ässä piti sydämiä söpöinä. Ja ovat ne. Ihan kuten meidän pikkulikatkin.
Minulla on oikein sellainen sydänten tekemiseen tarkoitettu muottisarja.
Likat suhtautuivat melko tyynesti juhliinsa. Minäkään en liiemmin kouhottanut. Ryhmä Hau- servettejä ja muutama ilmapallo.... siinä se :-)

Onkohan se ikä tuonut, vaiko mikä, mutta likat ovat ihan selkeästi rauhoittuneet. Nykyään kun lenkille ollaan lähdössä, he malttaa jo istuskella odottamaan eteisessä lähtöä. Ilman liiallista hyppimishöhellystä.
Ja lenkit sujuu. Kuin taikaiskusta taas mennään niin hienosti hihnassa ( tätä olen niin odottanut että hyvä hihnakäytös palaa taas takaisin!)! Ilo likkojen kanssa mennä ja mehän mennään. Pitkiä lenkkejä. Kimpassa <3



Kommentit

Instagram

Suositut tekstit