Paholaisen kanaa Rouva Ässän tapaan


Kermaa, parmesanjuustoa, kanaa, salviaa, chiliä... voiko mennä ruoka pieleen näillä aineksilla. No ei voi! Nytpäs kun kokkailemaan ryhdyin, otin lehtiön viereen ja määriä ja aineksia kirjailin ylös. Jos vaikka blogiin pistän postia tästä ruuasta. Sellaista funtsin ja olin iloinen kun kerrankin hoksasin sen tehdä. Kerran jos toisenkin touhunnut ruokaa, ja unohtunut kirjailla ohjeeksi.

Meillä oli jääkaappiin jäänyt vielä purkillinen omatekoista sweet chili -kastiketta. Se pitää syödä pois, meinasin. Ja koska meillä oli salviaakin puolikas ruukullinen, ajatuksena oli kokata Paholaisen kanaa. Italiassa olen syönyt niin hyvää kanaa, Pollo alla diavoloa, jossa oli chiliä ja salviaa. Ja olen sitä kotonakin kokkaillut.
Salviankin saisin siis hyödyntää, kun hyvänä oli se vielä. Jääkaapista oli parmesanjuustoakin palanen. Senpä saisin nyt hyödynnettyä. Hävikkiviikon kunniaksi kollasin myös pakastimella ja löysin avatun pakastepinaattipussin. Sen käyttäisin myös.  Tein vähän omaan tyyliin sitten Paholaisen kanaa.



Paholaisen kanaa Rouva Ässän tapaan (4:lle)

2 dl vettä
2-3 rkl kanafondia
2 dl kermaa
4 valkosipulinkynttä
parmesaania raastettuna ainakin pari, kolme isoa kourallista (n.2,5-3dl)
paketillinen kananpojan paistileikkeitä ( n.6 kpl)
1 pss pakastepinaattia
1,5 dl salvianlehtiä
mustapippuria
sweet chili- kastiketta

Uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Laita vesi ja kanafondi kattilaan, sekoita hyvin. Lisää kerma ja anna lämmetä, älä kiehauta.
Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää noin puolet salvian lehdistä sekä pinaatti.
Anna kastikkeen muhistella hellalla. Raasta parmesaani.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeeseen parmesaani. Sekoita.

Paista paistileikkeitä paistinpannulla öljyssä, kunnes niihin tulee kaunis väri pintaan. Laita paistileikkeet uunivuokaan, kaada kastike päälle ja kypsennä uunissa n.30 minuuttia.

Kun paistileikkeet on kypsiä, ota vuoka uunista. Ripsauta päälle mustapippuria ja loput salvianlehdet.
Tarjoile lohkoperunoiden (tai sydänperunoiden) ja sweet chili-kastikkeen kanssa.



Perunasydämet tein pienellä piparkakkumuotilla.


Sydämiä kun perunaviipaleista tein, tuli tietysti jämäpaloja. Ne suikaloin ja laitoin uunivuokaan,  ja mukaan kermaa. Paistoin perunat lähes kypsiksi, lisäsin kinkkusuikaleet ja aurajuustoa. Hetkeksi vielä uuniin. Siitäpä jäähtyneenä pakastimeen. Saan sulattaa ruuan sieltä päivinä kun laiskottaa. Ja käytettyä tuli kaikki tarkkaan. Jepujee, tarkka on Rouva Ässä ja taas kilahti matkakukkaroon kolikoisia, kun arjessa tarkkana säästän.

Siitäpä muuten tulikin mieleeni... että ei pitänyt "lupaus", että ei reissuun nyt syksyllä.
Lähdetään me Herra Ässän kanssa Espanjaan. Syyskuun vimppa viikoksi. Maanantaina se vaan iski. Kaipuu ja ikävä Espanjaan kun on, niin menin katsomaan lentoja. Viestin Herra Ässälle töihin. Heti siitä ja olin niin fiiliksissä, kun tuli vahva tunne, että aurinkoon! Pelkäsin ettei Herra Ässä ehdi vastata. Mutta vastasi hän pian heti. Suostui! Ja sanoi hoitavansa loma-asian töissä, jotta varataan lennot.
Ja niin ne varattiin. Likoille hoitajakin saatiin. En malta, en malta odottaa. Ajatus Espanjan auringosta, leppeistä tuulista, leppeistä tunnelmoisista.... Viimeksi kun Espanjasta kotiin lähdettiin itketti, kun ajattelin etten lainkaan tiedä koska sinne pääsen seuraavan kerran. Pelkona oli että vasta ensi syksynä.
Mutta ei! Kyllä vaan, kyllä vaan jo tänä syksynä. On ollut niin haikeaa Facebookin muistoja selata. Me kun oltu aina lomalla elo- syyskuussa. Joka päivä muistoissa Espanjassa. Nytpä pääsemme tekemään muistoja lisää.
Haaveilin että syksyyn teemme kaupunkiloman, mutta tuumasin jossain kohtaa tässä, että en jaksa. Ei sellaista huvitusta ja fiilistä. Nyt ollut aika haipakkaa töissä, meillä molemmilla, ja väsymystä ilmassa. Haikeuttakin on ollut, koska aina oltu syyskuussa Espanjassa.
Nyt saamme lepolöhöloman, meille rakkaassa paikassa. Ja inasen kaupunkilomaakin, koska tottahan me Málagassa pyörähdetään.
Se on matkalaukkujen pakkausta viikon päästä!

Syksyksi niin on keli taittunut. Aamulla aikaisessa oltiin likat ja minä lenkillä. Huomenna laitan hanskat. Sen opin tänään. Pistin likoille valopannatkin, kun aamun hämyssä lenkkiä mentiin. Toiset niin topakoina, rusakoita kytsittiin. Kännyllä nopskaan kuvan nappasin, laatua ei ole mutta sisältöä kuvassa on, kaksin likoin :-)








Kommentit

Instagram

Suositut tekstit