Ihanat aurajuusto-mustikkahillopasteijat


Oi miten ihania pasteijoita tein tänään! Itsenäisyyspäivän ennakkotunnelmia.
Ovat pasteijani sinivalkoisia suomalaisia; Auraa ja mustikkaa.

Osan pasteijoista tein ihanalla, veikeällä makuyhdistelmällä: aurajuusto-mustikkahillo-tuore basilika.

Valmiista lehtitaikinasta on niin helppo ja nopea touhuta. Pasteijat kannattaa nipistellä kiinni todella hyvin. Painella reunoista tiukasti ja sivellä kananmunalla. Tosi helposti lirahtaa aurat ja mustikat  uunipellille. Jos sulla on siihen joku jippo, apukeino, kerro ihmeessä se mulle!
Koska nämä pasteijat niin ihania, että teen toistekin ja jos silloin enempi määrin onnistuisi ilman lirahduksia.


Meille ei vissiin tule tänä vuonna joulukuusta. Päätimme sen pääsiäisenä. Vielä silloinkin jostain vaan ilmestyi kuusenneulasia. Niin ihana kuin aito kuusi onkin. Ja miten ihanan tunnelmoisen ja tuoksun se antaa.
Mutta on siitä vaivansa. Joten ainakin nyt luulen ettei meille tule joulukuusta. Hmmh... jätän siis option!
Mieli kyllä tekisi, kuusi hankkia. Äitini antoi minulle vanhat joulukuusen kynttilävalot ja lapsuudestani tuttuja joulukuusen koristeita. Ne olisi ihana saada käyttöön.
Kuusenkoristeista kaksi tomeraa tonttua pääsi mukaan pasteija-paraatiini.
Eikö ole ihania, vanhat joulukoristeet. Noilla sievillä tontuilla alkaa olemaan ikää vissiin jo viisikymmentä vuotta.

Tein muutama vuosi sitten viinipullonkorkeista hauskat joulukuuset. Kuohuviinin korkista tuli jalka. Liimailin koristeeksi erilaisia nappeja. Osa jo irronnutkin.Aurajuusto-mustikkahillopasteijat n. 20 kpl

400g valmista lehtitaikinaa levyinä
n. 2 dl mustikkahilloa tai luumusosetta
200 g Aurajuustoa

tuoretta basilikaa silputtuna

1 kananmuna
tomusokeria

Sulata taikina. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Puolita lehtitaikinalevyt. Paina pyöreällä muotilla taikinasta keikkoja. Lusikoi vajaa teelusikallinen hilloa taikinakiekon keskelle. Ripottele hillon päälle muutama nokare Aurajuustoa. Ja halutessasi myös ripsaus basilikasilppua.
Taita kiekko kahtia ja nipistele reunat hyvin kiinni.
Asettele pasteijat leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele pinta vatkatulla kananmunalla.
Paista pasteijoita 225-asteessa n. 8 minuuttia, tai kunnes pasteijat ovat kullanruskeita.

Anna pasteijoiden hieman jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Tarjoile pasteijat lämpinä esimerkiksi sherryn kera.Postittelen tämän postini jo vähän etuajassa. Tavallisesti meillä on ollut treffit postilaatikolla torstaisin, sulla ja mulla. Nyt onkin niin ihanasti; me ollaan; Herra Ässä, likat ja minä Sallassa torstaina. Kyllä vaan. Pakahdun!
Minä en liioin ole pohjoisessa Suomea ollut. Kovasti reissua odotan. Mutta eniten siksi, että saamme olla meidän rakkaiden ystävien kanssa. Hepä juuri meidät luokseen sinne Sallaan kutsuivat. Eikä käy kieltäminen, että eilen illalla iloitkut tirautin.
Sanoin Herra Ässälle että on onnellista!  Saada viettää tämän minulle ei hyvän vuoden viimeisen kuukauden alku ihanien ystävien kanssa.
Ja miten onnellista sekin, että tämän viimeisen kuukauden viimeiset päivät saan viettää Herra Ässän kanssa Ateenassa. Maailmastani ihanin Herra Ässä soitti tässä päivänä eräänä töistä. Hän tiesi kuinka iso asia minulle olisi, lähteä reissuun. Kippistää uusi, parempi vuosi tervetulleeksi matkalla, maailmalla. Hän oli siinä varaamassa matkaa, ja halusi tehdä sen kanssani. Oltiin yhdessä linjoilla <3

Joten onskuponsku Rouva Ässä siis täällä.
Kulunut vuosi ei tosiaan ole ollut mun lemppari. Mutta vahvisti. Nimenomaan elämänasennettani; oma asenne ratkaisee paljon. Voin aamuisin valita koitanko tehdä päivästä niin hyvän kuin pystyn. Vai jäänkö tuleen makaamaan.
Pääosin minä koitin. Tehdä hyvän päivän. Ja välillä tulia sammuttelin. Kyllä tässä vielä kytee, mutta tuli on hallinnassa. Mutta sen vaan tiedän. Että tulevassakin aina, koitan, joka aamu. Tehdä hyvän päivän.
Tässä hymyilen. Minulla on edessä monta päivää, kun saan aamulla päättää, ystäviemme ja Herra Ässän kanssa, että teen tästä päivästä hyvän. Ystävyys lämmittää sydäntä ja mieltä. Ja myös syliä, kun saan pian Minnaa ja Markkua halata!
Eikä unohdeta heidän kahta ihanaa koirulia, Miniä ja Hippaa. Ja meidän likkoja. Saan taas leikkiä, että minulla on neljä koiraa :-)
Likat lähtee reissuun matkaan ja se jos mikä meitä kolmea akkaa naurattaa! Herra Ässän akkalauma reissaa!

Tähän kuvaan on hyvä lopettaa tämä postini.
Hyvää ja onnellista loppuviikkoa sulle <3

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!


Kommentit

Instagram

Suositut tekstit