Karamellipossua kinkun tähteistä


Kinkun tähteistä tehty Karamellipossu on ihanaa! Se on oikeastaan nykyisin isoin syy siihen miksi meillä paistetaan kinkku jouluna.
Tokihan kinkku hyvää on. Kyllä se kinkkuvati jääkaapissa hyvin tyhjenee. Ilman Karamellipossuakin. Ettei siinä. Mutta pääsyy meidän kinkun paistamiseen kyllä taitaa olla tämä Karamellipossu. Kastikkeen makumaailma vie Aasiaan. Ihana tahmainen, suolaisen makea, chilinen kastike ja ihanat rapsakat possukuutiot. Ihan on täysin eri maailmaa kuin perinteinen jouluruoka. Ja hyvä niin.

Ässä-vinkki: Tästä ohje talteen. Joulunpyhinä, kun kinkku kinkkuna alkaa jo tökkimään, niin kinkku karamellipossuna ei kyllä sitten töki. Lupaan!

Olen iloinen, että ehdin ennen jouluaattoa vielä postittamaan sinulle. Haaveilin, että jos vaan ehdin, Karamellipossusta sulle vinkkaan. Että ehtisin postia pistää tulemaan. Ehdin!



KARAMELLIPOSSU (4:lle)

6 dl öljyä joka soveltuu uppopaistamiseen
800 g kypsää joulukinkkua kuutioina

Kastike:
1,5 dl vettä
3 dl ruokokidesokeria
2 dl soijakastiketta
0,5 dl Hoisin-kastiketta
0,5 dl tomaattipyrettä
1 kokonainen chili viipaloituna tai 3-4 rkl sambal oelek-chiltahnaa (maun mukaan!)
n.3 rkl riisiviinietikkaa

pinjansiemeniä
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä

Mittaa kaikki muut kastikkeen ainekset kattilaan paitsi riisiviinietikka. Älä lisää myöskään chiliä tai chilitahnaa koko ohjeen määrää. Kun kastike on lähes valmis, maistele, ja lisää sitten tarpeen mukaan chiliä.
Kuumenna kastike kiehuvaksi ja sekoittele koko ajan. Keitä sitten hiljalleen, ilman kantta, kunnes kastike sakenee ja sitä on jäljellä noin puolet.

Kuutioi kinkku. Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla hetki, jotta ne saavat väriä.

Kuumenna öljy kattilassa, 175-asteiseksi. Jos sinulla on sokerilämpömittari, se on hyväksi avuksi. Ilman mittaria näet kyllä kun öljy on kuumaa ja valmis paistamiseen.
Laita reikäkauhalla kinkkukuutiot öljyyn paistumaan. Uppopaista kinkkukuutioita parissa erässä, kunnes ne ovat ruskeita ja rapsakoita pinnalta.

Lisää tässä välissä kastikkeeseen riisiviinietikkaa lusikallinen kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna maun tasaantua. Maista ja lisää riisiviinietikkaa jos tarpeen. Samalla voit lisätä chiliä, jos haluat kastikkeeseen potkua enemmän.

Laita kuumat kinkkukuutiot tarjoilukulhoon, lusikoi kastiketta päälle. Mausta tuoreella korianterilla ja pinjansiemenillä.
Tarjoile heti. Syömään!


Me pidellään täällä kotona nyt illalla lihapullabaaria Herra Ässän kanssa. Hän toivoi pastaa ja tomaattikastiketta lihapullien kanssa. Ja toteutanhan minä Herra Ässän toiveen.
Mäyrinkäisneidit Hilkka ja Kerttu baarissa mukana, ja lattiatasolla ollaan kovasti toiveikkaina. Josko tippuisi. Lihapulla tai pari. Taisi just tippua... <3

Tämän kuvan nimi on HYVÄÄ JOULUA!
<3 <3 <3 <3






Kommentit

Instagram

Suositut tekstit