Laskiaisburgerit
Laskiaisburgerit. Koska laskiaistiistai!
#eipullaa
Yllätyspostia pistin tulemaan. Tuppaa torstai olla päivä, jolloin postittelen. Vaan tämä hauska burgeri pitää jakaa, koska tämä on Laskiaisburgeri. Ei tätä vissiin ens torstaina enää viitsi. Bloksuun postitella.
Pohdin viime viikolla vaihtoehtoja laskiaispullalle. Leipuri kun en luonnoltain lain ole.
Mietin, että teen suolaisen vaihtoehdon, laskiaissämpylän. Burgeriksihan se sitten sukeutui.
Kermavaahtoa ja vuohenjuustoa ( tai fetaa) ja tomaattihilloa.
Herra Ässälle tein fetakermavaahdon, ja mulle vuohenjuustokermavaahdon.
Pihvinä oli kananpojanpaistileikkeet.
Sämpylänä Fazerin hampurilaissämpylät. Herra Ässän suosikki.
Tomaattihilloa meiltä löytyy jääkaapista aika usein. 5 vuotta sitten oltiin Herra Ässän kanssa Madridissa. Tapas-baarissa söimme uppopaistettua vuohenjuustoa ja ihanaa tomaattihilloa. Siitä se lähti. Kotona uppopaistettiin vuohenjuustoa ja tehtiin itse tomaattihilloa.
Josta tuli suosikki. Yksi purkillinen tomaattihilloa vielä jääkaapista löytyi. Sen hyödynsin hampurilaisiini.
Hillonkeittohommia siis joku päivä edessä, ja tällä ohjeella sen teen:
Tomaattihillo
1 kg tomaatteja
500g hillosokeria
3 rkl tomaattisosetta
1 tl chilirouhetta
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja leikkaa kova keskus pois.
Laita tomaatit ja hillosokeri kattilaan, tomaattisose ja chili mukaan, ja keittele n. 40 minuuttia tai kunnes seos sakenee.
Jos pintaan nousee vaahtoa, kuori se pois.
Anna hillon levätä hetki kattilassa.
Purkita puhtaisiin hillopurkkeihin. Anna jäähtyä. Nosta hillopurkit jääkaappiin, jossa hillo hyytyy kunnolla.
Vuohenjuustokermavaahto
1 pkt vuohenjuustoa
1/2 rs tuorejuustoa
2 dl kermaa
Kuori vuohenjuusto ja murustele se. Laita vuohenjuuston murut ja tuorejuusto kulhoon ja painele tahnaksi haarukalla.
Vatkaa käsivatkaimella kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan vuohenjuustoseosta ja vatkaa aina lusikallisten välissä, jotta vuohenjuusto sulautuu kermavaahtoon.
Voit käyttää vuohenjuuston tilalla fetaa. Joka sekin ihana vaihtis!
Pihvin voi paistella jauhelihasta tai sitten kananpojanpaistileikkeestä, sämpylän voi leipoa itse tai ostaa kaupasta. Niihin en ohjetta kirjaa, kukin touhuaa ne tyylillään.
Me mentiin kanalla ja kaupan sämpsyillä. Ja hyvä niin.
Ulkona paistaa aurinko, ja ikkunoissa näkyy nyt niin hyvin pienet nenänjäljet. Olohuoneen ikkunoissa, ja juurikin sohvan kohdalla. Sen sohvan, jonka käsinojalla Hilkka Helena yleensä päivystelee. Hän juuri, toinen arvon mäyrinkäisneitonen. Todettakoon myös, että päivystely takapihalle on hänen ohjelmassaan just tässäkin hetkessä.
Toinen neitimme, Kerttu Marjatta, nukkuu toisella sohvalla. Villatakkini alla. Ja kuorsaa.
Tuokoon vaan aurinko näkyville likaiset ikkunat, pölyn ja koirankarvat. Ei haittaa! Niin iloitsen keväisestä fiiliksestä ja olosta.
Herra Ässälläkin on tänään etäpäivä. Pääsemme yhdessä kävelylle, ja miten ihanaa, kun on valoisaa jo pidemmälle iltaan. Eilen oltiin Helsingissä, työpäivä molemmilla siellä. Kun ajelimme kotiin, ihan huokailin miten ihanaa, kun päivä pitenee. Valolla ja auringolla on valtava merkitys.
Jopa ihan niin valtava, että pohdiskelen suursiivousta, ikkunoiden pesemistä ja keittiön kaappien siivousta ja järjestelemistä.
Pohdiskelu muuttunee toiminnaksi, luulen. Sellaista uumoilen. Tässä kevään mittaan, kunhan saan pohdiskelut valmiiksi... :-)
Perinteisesti mäykkykuva bloksun lopuksi.
Pikkulikat päikkäreillä. Ajoittain tuolta sohvalta löytyy akkoja kolme. Yhden täytyy joskus tehdä töitä, ja laittaa ruokaa, ja sen sellaista.
Näillä kahdella on vapaus kömpiä tirsuksille koska tahansa, ja aika usein heidät näistä puuhista kyllä yhyttää.
Miten kadehdittavaa!
Kommentit
Lähetä kommentti