Ahvencurry


Tervehdys taasen ja tervetuloa seuraani!
Ahvencurrya tarjolla tänään täällä Ässälässä. Kuvien ottamisen jälkeen annokset katosivat, humpsista! Eli voisin sanoa, että hyvää oli! Joten teen toistekin.

Muistin, että meillä on ahvenfileitä pakastimessa. Silmäilin kaappeja ja pohdin jotain erilaista ajatusta, vaikka kaikkiaan voissa paistettu ahvenhan maistuu vaikka ihan sellaisenaan.
Googlettelin muutamin hakusanoin. Vähän yhdistelyjä, omaa versiointia ja Soppa 365:ssa ollut ohje pohjana sitten aloin tuumasta toimeen. Ahvencurry!


AHVENCURRY

600g ahvenfileitä
suolaa
oliiviöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
kirsikkatomaatteja tertussa
basilikaa

Kuivaa kalafileet talouspaperilla, laita ne lautaselle ja ripottele suolaa päälle.
Kuumenna öljy pannussa, lisää currytahna ja annan sen hieman lämmetä, lisää sitten kookosmaito. Anna kastikkeen kiehahtaa nopeasti.
Ota pannu pois kuumalta liedeltä, lisää ahvenfileet ja kirsikkatomaatit kastikkeeseen.
Siirrä pannu takaisin liedelle ja anna curryn kypsyä pannulla, hiljaisella lämmöllä, kannen alla n. 10 minuuttia.
Mausta tavallisella tai thaibasilikalla.
Tarjoile halutessasi jasmiiniriisin kanssa.


Ahvencurry valmistui muuten niin tavattoman nopeasti. Sekin ilahdutti. Tunnustan, että paistoin muutaman ahvenfileen voissa pannulla erikseen, ihan kuvauksellisista syistä. Ohjeeni mukaan kun curryn tekee, eihän se tuolta näytä, mitä kuvissani. Herra Ässä on joskus nauranut, että hänen pitäisi pitää varjoblogia; Totuus Rouva Ässän kokkauksista. Ei sinänsä ihan huono idea se olisi. Rouva Ässän versio, ja se versio joka sitten mahdollisesti lämmitettynä Herra Ässälle tarjoillaan. Tai blogiin tehty annos, Herra Ässälle tehty annos.

Mäyrinkäisneideille laitoin myös muutaman ahvenfileen. Uunissa ne kypsensin. Likat tykkää kovin paljon kalasta. Ja kananmunista! Niin ja kaurapuurosta. Aamulla kun tein kaurapuuroa, oli kaks pikkuneitiä keittiössä istumassa aika livakkaan, kun puurontuoksun bongasivat.
Nykyään keitän aamuisin puuroa myös likoille. Samanlaisista kupsuista sitten kimpassa puuroillaan.
Aika söpöä.

Söpöjä ovat he, Kerttu ja Hilkka.
Kerttu se yleensä tykkää poseerata, vaan tällä kerralla oli vähän toista mieltä.


Kun sitten taas Hilkka on yleensä sitä mieltä, ettei kiinnosta poseerata ja haluaa pois, tai katselee muualle. Nyt varsin yllätti. Ihan paikallaan, pitkän ajan oli hän, kun kuvasin. Nappasin siitä ilosta monta kuvaa hänestä. Mutta jos nyt kuitenkin jaa teille vain tämän yhden. Vaikka hetki olikin harvinainen....Kommentit

Instagram

Suositut tekstit