Texmex-avokadot


Texmex-avokadot, tai Mäisky-avokadot, kuten myös tapaan näitä ihania herkkuja kutsua, on helppo- ja nopskatekoinen, vähähiilarinen ruoka.

Hävikkiä vastaan ja samalla hyvä ruuan puolesta! Se on Rouva Ässänkin motto.
Meillä oli pehmeitä avokadoja, avattu fetapaketti ja noin puolen yrttiruukun verran tuoretta korianteria. Joka olisi alta aikayksikön nuupahtanut. Siinäpä oli syntysijaa ruualle, jossa hyödynnän jämät, enkä heitä ruokaa pois. Vältän nyt myös liikkumista, myös kaupassa käyntejä, joten ihan parasta, kun kaapeista löytyy, kun ideaa pukkaa.
Meillä on aina kuivakaapissa tomaattia säilykkeenä ja jonkin sortin papuja; kidney, musta tai valko.
Pakastimesta löytyy myös aina jauhelihaa. Kiitos Reko-ruokapiirin, josta ostan lähes kaiken meillä syötävän lihan.


Olen laittanut nyt muutaman viikon aikana todella usein ruokaa. Kokkausintoni näkynee myös täällä blogissa, saatanpa postittaa nyt useammin.
Pakastan osan ruuista ja hyristelen iloa, kun varastossa löytyy taas hyviä ruokia niille päiville, kun ei jaksa tai huvita kokata.
Nyt jos koskaan teen maailmasta mielihyvin sitä, mikä saa mun sydämen sanomaan poks ja ilon kuplimaan, eli laitan ruokaa. Hyvää ruokaa.
Ensipuraisusta jo Herra Ässä tuumasi, että "nää on niin hyviä!"



TEXMEX-AVOKADOT ( 4 annosta)

8 syöntikypsää avokadoa
oliiviöljyä
400g jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pieni tölkki kokonaisia kirsikkatomaatteja
1 tlk kidneypapuja chilikastikkeessa
1 pss Taco-mausteseosta
suolaa
fetajuustoa tai muuta voimakasta juustoa, esim.cheddaria
korianteria

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paista niitä oliviöljyssä pannulla. Lisää jauheliha, mausta se suolalla, ja paista kypsäksi. Kaada pannulle tomaatit ja kidneypavut. Riko tomaatteja kapustalla pienemmiksi.
Lisää taco-mausteseos, sekoita hyvin ja kiehauta kastike. Hiljennä hellanhöökiä.

Halkaise avokadot, poista kivi ja varoen kaiva lusikalla avokadon puolikas kuoresta.
Laita puolikkaat avokadot uunipellille tai uunivuokaan. Litistä avokadoja varovasti. Lusikoi avokadojen päälle kastiketta ja ripottele juustoa.

Paista Texmex-avokadoja uunissa n. 5 minuuttia.
Mausta tuoreella korianterilla.

Syömään!



Tässä me mennään taas kohti viikonloppua. Me ollaan ajateltu Herra Ässän kanssa siivota, oikein suursiivous mielessä. Haaveissa myös hyvä ruoka, grillaaminen ja pihasaunottelu.
Perjantaille ajattelin ruokahommiksi ankan fileitä, joko grillissä tai paistaen, broccolineja ja luumutomaatteja. Lauantaina aamusta brisket (naudanrintaa) joko uuniin tai grilliin, illalla se syödään myskikurpitsasta loihtimani lisäkkeen kanssa.

Mäyrinkäiset on tietysti meidän menossa mukana, kuinkas muuten. He olivat viikolla kampaajalla ja niin ollaan siistejä söpöliinejä, vai mitä!










Kommentit

Instagram

Suositut tekstit