Lihapullavuoka mustapippuri-suppilovahverokastikkeella
Riista ja sienet; syksyn juttu. Eiks vaan. Peuranjauhelihaa pakastimessa ja ihana ystävä toi pussillisen suppilovahveroita. Joten siitäpä se alkaa tämän lihapullavuoan tarina.Postasin lihapullavuoan ohjeen bloksuuni itse asiassa aika täsmälleen 2 vuotta sitten. Nyt tuunasin ohjetta ja hyväähän tästäkin tuli. Alunperin näin idean lihapullavuoasta espanjalaisessa kokkikerhossa, ja nappasin omaan käyttöön.
Hämmästytin itseäni kun postaan nyt näin tiheään. Joskus näinperin. Tässä ollut taukoilua ja epämääräisiä julkaisupäiviä. Torstaisinhan meillä, joka toinen viikko, on tavannut treffit olla. Minä siitä kyllä nyt lipsuillut oon, mutta tänään tärähtää postia. Torstai kun on. Pysy kuulolla, jos tässä vaikka treffirytmiin pääsisin ja kahden viikon päästä taas postia tupsahtaisi.
Herra Ässä tykkää tästä ruuasta tosi paljon. Vuoka on helppo valmistaa, aikaakaan ei hurjasti mene. Perunoiden kiehuessa tekee näpsästi lihapullataikinan ja pyörittää pullat. Niin ja tekee suppiskastikkeen. Uuni hoitaa loput. Lihapullat voi tehdä myös naudanjauhelihasta, jos peurasta ei tykkää.
Lihapullavuoka mustapippuri-suppilovahverokastikkeella ( ohje on neljälle)
8 isoa perunaa
500 g peuranjauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 tl riistafondia
suolaa
voita
2,5 dl suppilovahveroita, joista kiehautettu nesteet pois
sipulia
1 kpl mustapippurituorejuustoa
2 dl kermaa
Emmental-juustoraastetta
tuoretta timjamia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Keitä ne viittä vaille kypsiksi. Perunoiden kiehuessa tee lihapullat. Sekoita kulhossa kaikki muut lihapullien ainekset paitsi jauheliha. Lisää se viimeisenä ja sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele lihapullat kostein käsin tasakokoisiksi pulliksi. Jätä pullat lepäämään pöydälle.
Kun perunat on lähes kypsiä, kaada kattilasta vesi pois. Laita perunat leikkuulaudalle. Anna niiden hetki jäähtyä, niin ne on helpompi viipaloida.
Tee suppilovahverokastike. Laita paistinpannulle voita ja paista suppilovahveroita hetken ajan. Jos haluat, voi lisätä pannulle myös sipulia. Lisää pannulle sitten mustapippurituorejuusto ja pilko juustoa lastalla pienemmäksi. Kun juusto alkaa sulaa, pienennä hellanhöökiä ja lisää kerma. Sekoita ja anna muhistella hiljalleen hellällä lämmöllä.
Viipaloi perunat ohuehkoiksi, n. 0,5 cm viipaleiksi. Asettele perunaviipaleita piirakkavuoan reunoille ja pohjalle kiinni toisiinsa. Laita sitten lihapullia vuokaan, pohjalla olevien perunaviipaleiden päälle. Asettele perunaviipaleita aina pullien väliin, vuorotellen lihapulla ja perunaviipale.
Lusikoi pienellä lusikalla suppiskastiketta perunoiden ja lihapullien väleihin, kaikkiin koloihin.
Kommentit
Lähetä kommentti