Suppilovahvero-chorizopasta
Lasillinen punaviiniä. Maukas ja mausteinen pasta lautaselle. Kävelen olohuoneeseen. Sohvanurkkaan. Lautanen syliin. Kippistys Herra Ässän kanssa. Hyvää viikonloppua meille!
Tämä pasta on "yhdellä aterimella sohvalla"-ruoka. Villasukat jalassa, huopa harteilla, jalat sohvalla, lautanen kädessä, ja punkku kädenojennuksen päässä sohvapöydällä. Ai että, ai että mä tykkään! Miten ihanan mausteinen, lämmin, lohdullisen hyvä ruoka tähän harmaaseen sateiseen päivään.
Ihanaa, niin ihanaa, että on perjantai! En osaa päättää onko viikon paras päivä, paras hetki perjantain ilta vaiko lauantain aamu. Mutta sen osaan päättää, että tästä pastasta tykkään! Aika vahvasti olen tässä syksyssä, oikeastaan koko tämän kummallisen ja apeavireisen vuoden, hakenut mielihyvää ruuasta. Rakastan kokata ja rakastan syödä. Rakastan viiniä, ja rakastan sitä että istutaan iltaa. Syödään hyvin ja ollaan hyvin.
Jaan tämän mausteisen ja lohdullisen, tavattoman ihanan pastaohjeeni nyt sulle <3
Suppilovahvero-chorizopasta / neljälle
5 dl pennepastaa (kuivana)
n. 2,5 dl suppilovahveroita, joista haudutettu nesteet pois
1 yksikyntinen valkosipuli
1 pkt chorizoa, mieluiten raakamakkaraa, mutta muukin käy
2 rkl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 tl sokeria tai hunajaa
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
parmesaania raasteena
Laita pastat kiehumaan ja lisää keitinveteen suolaa. Älä keitä pastaa kuin hetken ajan.
Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se neljään osaan. Pilko chorizot pieniksi paloiksi, jos et ole ostanut raakamakkaraa. Kuumenna öljy paistinpannulla liedellä ja paista suppilovahveroita kuumalla pannulla. Purista chorizot (raakamakkara) kuoristaan pannulle ja pilko pieniksi lastalla tai lisää pilkotut chorizopalat paistumaan. Purista joukkoon valkosipuli ja kääntele seosta hetken ajan. Kaada pannulle punaviini ja anna sen kiehahtaa. Alenna lieden lämpöä, eli hellan höökiä kuten tapaan sanoa. Lisää sitten kirsikkatomaatit. Pienennä niitä lastalla, sekoittele. Mausta sokerilla, timjamilla ja mustapippurilla. Kaada pastasta keitinvesi pois ja lisää pastat pannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna muhistella hetken ajan liedellä. Riivi päälle tuoretta timjamia ja raasta parmesaania.
Syömään!
Kommentit
Lähetä kommentti