Paras Grillipihvi - jälkimarinoituna


Touhuilin tänään köökkisessä ihan parasta grillipihviä. Olen itse todellinen PY eli pihvin ystävä. Hyvä pihvi on ehkä parasta ruokaa mitä tiedän. Ehkä :-)
Ihan kauhean kauasti ei hellan äärellä jaksa seisoskella. Helteillä näillä. Joten pihvi oli hyvä ja nopea ratkaisu, sekin seikkanen huomioiden.
Tänään meillä ukkosti ja satoikin. Ihanaa! Raikastuisipa ilma nyt paljon ja menisipä helle jo pois!
Tänään lähdin likkojen kanssa aamulla klo 5.10 lenkille. Ilma oli tuohon aikaan jo aikas kostea ja kuuma.... eikä helpottanut lainkaan. Päin vastoin. Puoli seitsemän aikaan kun kohti kotia pömpötimme, oli jo ihan kuuma. Meillä oli taas juomapulloja matkassa. Lenkki teki kyllä hyvää. Kiva oli käydä, ja noin aamusta inhimillisin aika siihen hommaan. Kesäaamut, aikaiset, ovat kyllä niin parasta!

Mutta niihin pihvi-asioihin. Muutama sellainen jippo, Ässä-vinkki, on tässäkin asiassa minulla hihassa. Hyväksi havaittuja ja koettuja jutskia. Niitäpä nyt vinkkeinä jakelen, sinullekin!
Yksi sellainen on jälkimarinointi. Ensin paistellaan pihvit, sitten marinoidaan.



Rouva Ässän jälkimarinoidut grillipihvit

n. 200g:n naudan ulkofilepihvi/ ruokailija
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

voita

Jälkimarinadi

1/2 ruukkua tuoretta oreganoa
1/2 ruukkua tuoretta tumjamia
2 valkosipulinkynttä
2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
1 tl paprikajauhetta
8 tippaa tabascoa
1 rkl sitruunanmehua
0,5 dl rypsiöljyä tai hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita öljy kulhoon. Hienonna yrtit, kuori ja purista valkosipulinkynnet ja murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Lisää kaikki nämä öljyn joukkoon ja sekoita.
Lisää paprikajauhe, tabasco, sitruunanmehu.
Maista ja lisää suolaa sekä mustapippuria maun mukaan.
Jätä marinadi odottamaan pihvien valmistumista.

Ota pihvit hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Ripottele pihvien pinnalle suolaa ja mustapippuria heti ja anna niiden maustua samalla kun temperoituvat huoneenlämpöisiksi.
Paista pihvejä kuumalla pannulla rypsiöljyssä n.2 minuuttia. Kun pihvistä alkaa tihkua kirkasta nestettä, käännä ne. Paista taas n.2 minuuttia. Ihan paistamisen loppuhetkillä lisää pannulle ruokalusikallinen voita.
Voi ruskistuu ja sen maku muuttuu kuumalla pannulla paistaessa, joten siksi lisään itse voin vasta ihan paistamisen loppuvaiheessa. Näin se ei ehdi ruskistua liikaa, eikä samalla ruskista pihviä ja tuo siihen ruskistuneen voin makua. Tuossapa oiva Ässä-vinkkini pihvin paistoon. 

Levitä lautaselle folio ja lusikoi sen pohjalle muutama lusikallinen marinadia. Nosta kaksi pihviä yhteen folioon, lusikoi pihvien päälle vielä muutama lusikallinen marinadia. Kääri foliosta tiivis paketti ja anna maustua huoneenlämmössä 5 minuuttia.

Tarjoile pihvit heti uunipaprikan ja -tomaattien sekä vuohenjuuston tai fetan kanssa.
Nosta loput marinadista pöytään, jokainen voi lisätä marinadia kastikkeeksi halutessaan.

Helppoa ja hyvää!



Tykkään kattaa kauniisti ja leikitelläkin joskus. Kuten myös ruualla.... Niinpä tein Herra Ässän annoksesta sydämen. Pihvin muoto ihan houkutteli siihen.
Laitoin pieniin, hauskoihin lamppumaljoihini kimput tuoretta timjamia. Hauska idea, eikö!



Tässäpä pitäisi mielitellä kehitellä mitä meillä viikonloppuna syödään. Meillä on kaikenlaista pakkasessa, ja jääkaapissa. Loihtinen hyvää kaappien antimista kyllä. Puhelimme Herra Ässän kanssa että grillaammeko vaiko emmekö, se riippuu siitä aikooko Herra Ässä aloittaa terassiprojektin. Se jos alkaa, grilli pitää siirtää ja muutenkin pihalla tehdä järjestelyjä. Ei ehkä grillausta siis.
Me olemme nyt niin vakaasti päättäneet laitella pihaa kuntoon, eikä aina maailmalla luusuilla. Mutta me kun olemme me, niin aika sillä tavalla ex tempore tehdään lopulliset päätelmät. Mikä fiilis sattuu huomenna olemaan, sen mukaan mennään. Jos huomenna terassituttaa, me mennään kauppaan ostamaan terassitarpeet. Sellaista tämä, meidän touhu. Mutta meille kas niin sopivaa, omaa touhua on <3
Matkasuunnitelmaakin syksylle on, ja tiedän että se on ihan hullua. Kun joulukuussa pitkälle reissulle taas lähdetään. Mutta kun mieli palaa matkaan... Ollaan tässä kyllä aika järkevästi ajateltu nyt, ettei sittenkään lähdetä matkalle nyt syksyllä. Että joskos säästetään syksystä lomaa ens vuoteen ja nyt laitellaan pihaa siihen malliin että ens keväänä on hyvä jatkaa. Ajatuksia ja haaveita on. Pihajutskissa. Matkajutskissa.

Perinteinen mäyrinkäispäivitys tässä sitten vielä bloksun loppuun.
Kerttua ja Hilkkaa ilman ei bloksua voi kirjoitella, kuvitella. Tässä likat väskäpäskinä viikonlopulta edelliseltä. Oltiin lenkkeilty, uitu ja leikitty. Nukutti hyvin. Minä tässä vaan ihmettelen kuinka olen luisunut tähän. Kerttu nukkuu sohvatyynyllä.... Lepsuilen! Olen meinaan sellainen sohvatyyny-valtias ja määrääjä. Meillä ei oikein saa sohvatyynyjä käyttää. Lähinnä koristeina pidän, mutta luisuu lepsuiluun se tiukempikin tyynymäärääjä näemmä mäyrinkäisneitien vuoksi.... <3



Kommentit

Instagram

Suositut tekstit